понеділок, 3 серпня 2020 р.

Сувенір на згадку

Сувеніри для туристів, зроблені руками бібліотекарів

З подорожей можна привезти не тільки магнітики. Популярним туристичним сувеніром стали колоритна лялька – мотанка та мішечок Поліських трав.
 Духмяні трави, які знаходяться в мішечку, передають багатство поліської природи та різнотрав’я нашого краю, а унікальна іграшка радувала українських діточок задовго до появи Барбі. Зараз такі ляльки з тканини - дуже популярний сувенір з України. Але це не просто лялька, а сакральний оберіг. Створюючи її, клапті тканини різного кольору намотуються один на одного, символізуючи рух Всесвіту. Очі у ляльки-мотанки відсутні. Замість них зображають хрести або пусте личко,  що вказують, що лялька не може наділятися людськими рисами. Мотанка повинна бути лише образом або символом. Україна приваблює туристів з усього світу своєю чарівною природою, древньою культурою і величними архітектурними старовинними пам'ятками. Мільйони мандрівників з різних держав щорічно бувають в Києві, Львові, Чернівцях та інших українських містах. Вони милуються містами, відвідують храми, музеї, і, звичайно, купують сувеніри.
Овруцька громада посилено розвиває туристичний напрямок. Ми маємо що запропонувати туристам. А невеличкі сувеніри, які виготовили в центральній бібліотеці імені А.С.Малишка, нагадають про приємні хвилини перебування на Овруччині. Приїздіть до нас! Ми завжди раді гостям!
 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хотите оставить комментарии но незнаете как? Очень просто!
- нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария".
- Выберите Имя/URL. (никто не любит анонимов).
- Наберите свое имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то что вы хотели и нажмите "Отправить комментарии"! Спасибо!