четвер, 23 квітня 2020 р.

До Всесвітнього дня книги й авторського права

Читайте! Читайте! Читайте!

Читайте не поспішаючи, щоб не втратити
жодної краплі змісту книги.
Читайте! Нехай не буде жодного дня,
коли б ви не прочитали хоча б однієї
сторінки з нової книги!
К. Паустовський
Вірно сказано, але карантин не дає змоги користувачу прийти до бібліотеки і взяти книгу. Пропонуємо на цей час замінити паперову книгу електронною. І це не обовязково має бути художня література. Сайти підійдуть для школярів, випускників та студентів.

Пропонуємо вам підбірку сайтів, де можна вибрати, що почитати з художньої та наукової літератури українських та зарубіжних авторів.
Долучайтесь до акції #Сиди_вдома_зупини_короновірус#
Електронна бібліотека «Культура України» орієнтована на широкі кола користувачів і вирішує наступні задачі:
 -просвітницьку, в рамках якої формуються колекції, направлені на поширення знань про культуру України;
 -наукову, направлену на сприяння глибокому вивченню теми (предмету) науковцями і фахівцями в області суспільних і гуманітарних дисциплін;
 -довідкову, направлену на необхідність задоволення потреби в інформації з питань культури.
До складу електронної бібліотеки включаються ресурси, що фізично зберігаються у фондах бібліотек, музеїв та інших закладів культури та ті, що надані авторами за договором на право використання об’єкта авторських прав.  Напрямом у формуванні фонду ЕБ вибрана тема «Культура України».
Проект «Цифрова бібліотека», який було здійснено за сприяння Українського культурного фонду, передбачає оцифрування та забезпечення відкритого віддаленого доступу до фондів Одеської національної наукової бібліотеки, у яких зберігається понад 200 тисяч рідкісних книжкових пам’яток, які становлять виняткову цінність з огляду історії, культури та науки України і підлягають занесенню до Державного реєстру національного культурного надбання, а також сприятиме збереженню та популяризації культурної спадщини України і слугує забезпеченню освітніх, науково-дослідних, культурних та інших потреб користувачів і буде слугувати інтеграції надбань українського народу у світовий культурний простір.
Електронна бібліотека “Українська література”. Саме тут вільний доступ до кращих творів класичної української літератури, з якими ми всі почали знайомство ще в школі. Для зручної і швидкої роботи з матеріалами сайту, всі письменники структуровані за алфавітним покажчиком. Окремо виділений розділ для підготовки до ЗНО, включаючи пояснення правил написання власного висловлювання.
 Електронна бібліотека України, проект об’єднання зусиль університетської спільноти України задля доступу до світової наукової інформації та інтеграції української науки до світової академічної спільноти. Це інноваційний проект, що об’єднує бібліотеки вищих навчальних закладів, національні бібліотеки та інші організації України.

Бібліотека української літератури “УкрЛіб”. Метою створення було зробити українську літературу доступною для всіх, хто любить українську мову і культуру, бажає читати рідну літературу.


Електронна бібліотека книг пропонує широкий вибір літератури на ріхний смак: фантастика, детективи і бойовики, проза, любовні романи, пригоди, дитячі книги, поезія, драматургія, наука, освіта, документальні, довідники, гумор, дім, сім'я, релігія, ділова література.

Litnet (Букнет)- це літературна платформа для читачів та письменників
В цій електронній бібліотеці можна як читати онлайн, так і скачати книги безкоштовно, а також купити книги популярних жанрів. Є і мобільна версія сайту, завдяки чому можна комфортно читати книги онлайн з телефону або планшету. Можете тут читати найбільш популярні жанри:
любовні романи; фентезі; фантастика; жіноча проза.
Наразі на сайті діє 4 мовні версії: українська; іспанська; англійська; російська.

Овруцька центральна бібліотека імені А.С.Малишка бажає всім здоров’я та сумує за своїми користувачами

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хотите оставить комментарии но незнаете как? Очень просто!
- нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария".
- Выберите Имя/URL. (никто не любит анонимов).
- Наберите свое имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то что вы хотели и нажмите "Отправить комментарии"! Спасибо!