неділю, 26 квітня 2020 р.

26 квітня – День пам’яті Чорнобильської трагедії

Чорнобиль ніколи не стане минулим...

Тридцять чотири роки минуло від тоді, як для України й всього людства тихої весняної ночі 26 квітня 1986 року, на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС прогримів вибух який сколихнув увесь світ.
Ціною власного життя та здоров'я жителі Овруцького краю стали свідками і водночас учасниками ліквідації аварії на ЧАЕС.
Сьогодні, як ніколи нам належить схилити голови і пам'ятати, що серед числа тих, хто першим проявив мужність і самопожертву були 88 працівників Овруького райвідділу міліції, військові, залізничники, автомобілісти, енергетики, будівельники, комунальники та представники інших професій, 23 пожежники та 41 медичний працівник Овруччини, які виконували свій обов'язок перед рідною землею і українським народом.
Вони не жаліли свого життя задля спасіння нас і нашої країни від страшної аварії, наслідки якої не даватимуть спокою людству ще багато років, а нащадкам лишили спомин закарбований в меморіальних дошках, пам'ятниках, обелісках та в книгах.
Одне із таких видань, яке є в фонді Овруцької центральної бібліотеки ім.А.Малишка "Книга Пам'яті України. Чорнобильська трагедія. Житомирська область".
Ця книга є документом, у якому поіменно названі наші земляки - це понад 8,5 тисяч учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, 1466 прізвищ овручан.
«Книга Пам’яті України. Чорнобильська трагедія. Житомирська область» знайшла своє почесне місце на полицях бібліотек району. Щоб сучасники і майбутні покоління пам'ятали про подвиг людей різних професій, яких обєд’нало бажання захистити Україну і світ від радіаційної чуми.
Чорнобиль ніколи не стане минулим.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хотите оставить комментарии но незнаете как? Очень просто!
- нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария".
- Выберите Имя/URL. (никто не любит анонимов).
- Наберите свое имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то что вы хотели и нажмите "Отправить комментарии"! Спасибо!