четвер, 22 травня 2014 р.

Міжнародний день біологічного різноманіття


«Природу перемагають тільки підкоряючись її законам»
— Ф. Бекон

22 травня всі жителі нашої планети можуть по праву відзначати Міжнародний день біологічного різноманіття. Це свято-заклик до кожної людини, чиїм домом стала наша планета. Буквально з кожним днем біологічне різноманіття Землі скорочується. Все це змінює екологічний баланс на планеті і загрожує серйозними незворотними наслідками.
На жаль, людина стала головним ворогом природи. Сьогодні в цей день прийнято згадувати про те, що 60% всієї екологічної системи бездумно використовується людьми. Це природним чином впливає на збереження біологічних видів. Вчені прогнозують, що ця ситуація сильно погіршиться протягом наступних 50 років.
За даними Всесвітнього союзу охорони природи, основними факторами, які впливають на біологічне різноманіття, є: зміна природного середовища, її забруднення, процес опустелювання, демографічне зростання на планеті, нераціональне використання ресурсів які дарує людині природа.
Організатори Міжнародного дня біологічного різноманіття закликають кожного, хто небайдуже ставиться до майбутнього планети, зробити все, щоб біологічне різноманіття збереглося в його багатющому вигляді якомога довше.
22.05.2014 року працівники абонементу Овруцької центральної районної бібліотеки для дорослих ім.. А.С.Малишка запрошують переглянути книжкову виставку присвячену Міжнародного дня біологічного різноманіття. 
Читач бібліотеки переглядає виставку
Виставка "Бережіть скарбницю природи"

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хотите оставить комментарии но незнаете как? Очень просто!
- нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария".
- Выберите Имя/URL. (никто не любит анонимов).
- Наберите свое имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то что вы хотели и нажмите "Отправить комментарии"! Спасибо!