неділю, 29 серпня 2021 р.

День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України

   Овруцька центральна бібліотека імені Малишка нагадує, що 29 серпня в Україні встановлено Днем пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Цього дня був розстріляний так званий "зелений" коридор пекельного Іловайська. Саме 29 серпня, у 2014 році, в ході російсько-української війни та Іловайської операції відбувся потужний прорив української групи військ з російського оточення, де проявився масовий героїзм добровольців і військових та загинула найбільша кількість українських воїнів.Ті трагічні події російсько-української війни розгорталися на сході України, саме на полях соняхів, які вже поспіли. І саме під цими соняхами сотні захисників України в боротьбі з ворогом поклали своє життя на вівтар свободи та незалежності нашої країни. Саме тому сонях став символом Дня пам’яті захисників.
Згадаймо всіх загиблих, хто віддав своє єдине життя за свою єдину Україну! Пам'ятаймо тих, хто склав свої голови за нашу свободу!
Слава Україні! Героям слава!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хотите оставить комментарии но незнаете как? Очень просто!
- нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария".
- Выберите Имя/URL. (никто не любит анонимов).
- Наберите свое имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то что вы хотели и нажмите "Отправить комментарии"! Спасибо!