понеділок, 8 лютого 2016 р.

Мереживні дива

 «Мереживні дива» - виставка витинанки від Галини Довбні, із с. Камінь В.Чернігівської сільської ради, відбулась 4 лютого 2016 року в приміщенні Артвітальні, Овруцької ЦРБ ім. А.Малишка. Народилася Галина у звичайній сім’ї: батько працював у колгоспі, мама –медсестрою.  Була тихою, домашньою дитиною. Має двох старших братів. Навчалася у В.Чернігівській ЗОШ. Потім ПТУ-№35. Далі Київська Академія міжнародної економіки і міжнародних відносин. Народила синочка. Закінчила Академію і з 2013 р. працює на посаді секретаря у школі. Згодом стала вести гурток «Дивосвіт». Захоплюється модульним орігамі, навчає цьому мистецтву діточок. Як почала займатися витинанкою? Вперше зробила новорічну іграшку, а потім побачила ікону Божої Матері виконану у цій техніці. Зробила.  І пішов процес. Знаходила те, що для душі і працювала. 60 витинанок представлено на виставці, а ще фігурки модульного орігамі.
 
 Презентацію виставки розпочав С.Кондрашов піснею «Про Україну».
 Безліч запитань отримала Галина від присутніх: з чого почати?, чим вирізувати?, де брати сюжети? Чи складно? Скільки часу витрачає? Коли  встигає це робити? 
О. Ярощук, який за декілька днів до презентації побачив її роботи, написав вірш – пісню «Посвячення Галині» і подарував майстрині. Не відстав від нього і О.Можаровський.

 «За плечі мене узяли дрижаки» та «А той вусатий – мабуть Я» - це вірші навіяні роботами Галини Довбні. Низочку чудових пісень подарував С.Кондрашов. 
Директор бібліотеки С.М.Солтис вручила букет квітів із побажанням творити і радувати людей своїми витинанками. Від майстровитих людей подарували набір білого паперу для творчості.
Доречі, 11 лютого 2016 року о 1400 Галина Довбня, на прохання відвідувачів її виставки робіт, проведе в Артвітальні майстер – клас по українській витинанці.
 
 
 



Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хотите оставить комментарии но незнаете как? Очень просто!
- нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария".
- Выберите Имя/URL. (никто не любит анонимов).
- Наберите свое имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то что вы хотели и нажмите "Отправить комментарии"! Спасибо!