середу, 27 січня 2016 р.

День Соборності і Свободи

22 січня в Україні День Соборності і Свободи

 Це свято відзначається щороку у день проголошення Акту возз'єднання Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки, що відбулося у 1919 році.
Урочистий Акт злуки Західно-Української Народної Республіки та Української Народної Республіки в єдину соборну Українську державу проголосила директорія УНР 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві.  «Віднині зливаються в одне ціле  віками розділені частини України -  Галичина, Буковина, Закарпаття та Придніпрянська Україна – в одну велику Україну. Збулись мрії, заради яких жили та заради яких вмирали кращі сини України. Віднині є одна незалежна Українська Народна Республіка», - так було написано в Акті злуки.  Офіційний державний статус День Соборності України отримав в 1999 році, а в 2011 було встановлено День Соборності і Свободи України. 
Книжковий історичний хроноскоп «Соборність – це єдність і злагода» в Овруцькій центральній районній бібліотеці для дорослих ім. А.Малишка привертає увагу користувачів бібліотеки та пропонує замислитись над історією нашої країни, сьогоденням  та майбутнім українського народу. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хотите оставить комментарии но незнаете как? Очень просто!
- нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария".
- Выберите Имя/URL. (никто не любит анонимов).
- Наберите свое имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то что вы хотели и нажмите "Отправить комментарии"! Спасибо!