четвер, 14 травня 2015 р.

Пам'ятаємо. Перемагаємо.


Вклонімось низько до землі, тим хто в серці вічно буде жити.

 В Артвітальні Овруцької центральної районної бібліотеки ім. А.С.Малишка, 12 травня 2015 року, пройшов вечір пам’яті,  присвячений 70-ій річниці з Дня Перемоги. В гості завітали ветерани, учасники партизанського руху на Овручинні.  У довічному боргу наше покоління перед ветеранами війни, які пройшли через горнило битв і дожили до світлого Дня Перемоги.

 Все менше залишається їх в життєвому строю. Даються взнаки і опалена війною молодість, сирі окопи і бліндажі, голод і холод, хвороби і рани. Їхні груди вкриті медалями, а на скронях – сивина. Неможливо позбутися нав’язливої жахливої думки: а прийде ж день, коли піде з життя останній з цих літніх людей з орденами. Піде у вічність, понесе з собою живі спогади. Що ж залишиться після них? А залишиться Пам'ять, світла пам'ять про незабутніх героїв. Голова Овруцької районної спілки ветеранів Л.М.Білоусенко представила запис спогадів І.Вирви, учасника битви за Берлін. Члени поетичного клубу «Зорепад» Т.Корнійчук та З.Цалко і учні міської гімназії (Вікторія Вознюк та Євген Ушкалов) прочитали  присвячені ветеранам вірші.


 Ветерани, присутні на вечорі, поділилися  спогадами про ті буремні роки.  Захід супроводжувався воєнними піснями, у виконанні  Сергія Кондрашова так переглядом відеоматеріалів.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хотите оставить комментарии но незнаете как? Очень просто!
- нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария".
- Выберите Имя/URL. (никто не любит анонимов).
- Наберите свое имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то что вы хотели и нажмите "Отправить комментарии"! Спасибо!