середу, 20 травня 2015 р.

Данте Аліг'єрі - геніальний флорентієць

У травні - 750 років від дня народження Аліг’єрі Данте.

Середньовіччя залишило світовій культурі геніальну постать італійського поета Данте Аліг'єрі (1265 — 1321).
На честь діда по материнській лінії майбутнього поета назвали Дуранте. Онук пізніше скоротив дідівське ім'я і під іменем Данте увійшов до історії світової літератури.
Данте народився у Флоренції. Є підстави вважати, що він навчався в Болонсько­му університеті, який славився юридичним і медичним факультетами. Там Данте познайомився з творцем поетичної школи «нового солодкого стилю» Гвідо Гвініцеллі.
Духовна сила творіння Данте притягувала до нього погляди читачів упродовж століть. І сьогодні «Божественна комедія» сприймається як правдива розповідь про людину і світ.
«Божественна комедія» Данте, мов крутий вододіл, раз і назавжди розмежувала два великі потоки — Середні віки і Новий час, але, як кожна гірська вершина, вона водночас пов'язала дві культури, які, на перший погляд, розділяє. З Данте кінчається творча теологія — наука про християнського Бога і починається гуманізм — наука про божественність земного. 

На абонементі Овруцької ЦРБ ім. А.С.Малишка до 750-ти річчя Аліг’єрі Данте оформлена книжкова виставка ретро – погляд «Геніальний флорентинець».


Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хотите оставить комментарии но незнаете как? Очень просто!
- нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария".
- Выберите Имя/URL. (никто не любит анонимов).
- Наберите свое имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то что вы хотели и нажмите "Отправить комментарии"! Спасибо!