пʼятницю, 3 грудня 2021 р.

3 грудня - Міжнародний день людей з інвалідністю

    Разом з нами живуть люди, фізичні можливості яких обмежені. Це ті, хто з певних причин не може повноцінно забезпечувати себе, доглядати за собою. Інвалідність може бути вродженою і набутою в результаті травм, інфекцій, тощо. Увага держави та милосердя, толерантність кожного з нас допоможуть спростити життя людей з інвалідністю, створити майбутнє, де б люди не були виключені з соціуму з-за проблем зі здоров`ям.

Бажаємо всім людям з особливими потребами витримки, оптимізму, здоров`я, можливості втілити в реальність ваші плани та задуми!

    З 2018 року на території Овруцької громади функціонує Інклюзивно – ресурсний центр. Це установа, яка створена з метою реалізації права дітей з особливими освітніми потребами на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти для жителів Овруцької, Словечанської, Гладковицької та Народицької громад. Це свого роду посередник між родиною, яка виховує дитину з особливостями розвитку та закладами освіти. Коли батьки приводять дитину на комплексне обстеження їхню дитину обстежує психолог, реабілітолог, дефектолог та логопед.

   Порадити батькам відвідати центр може сімейний лікар при медичному огляді дитини, але батьки, при потребі, можуть і самі звернутися до фахівців ІРЦ, якщо помітять певні відхилення розвитку дитини. Чим раніше буде надана допомога, тим якіснішим буде життя цієї дитини в майбутньому. Фахівці центру допомагають родині підібрати саме той заклад і ту форму навчання, які найкраще відповідатимуть освітнім потребам дитини.

До центру звертаються педагогічні працівники, які працюють в інклюзивних класах або групах і їм надають консультативну підтримку і допомагають налагодити ефективну взаємодію з «особливими учнями» та вирішити конфліктну ситуацію.

Директорка Овруцького Інклюзивно – ресурсного центру Ірина Євгенівна Шадура рекомендує батькам діток з особливими потребами та з інвалідністю не зволікати і звертатися за допомогою до центру. Кожна ситуація розвитку конкретної дитини вимагає індивідуального розгляду і допомоги, тому фахівці центру готові надати конкретній родині з особливими дітьми свої знання і вміння. Як зазначає Ірина Євгенівна, вчасне звернення батьків для проведення комплексної оцінки розвитку дитини дає змогу правильно побудувати освітню траєкторію дитини, що значною мірою покращить якість життя та навчання такої дитини, допоможе її соціалізації. Проведення фахівцями центру корекційно – розвиткових занять дає змогу дітям з особливими освітніми потребами покращити свої здібності до навчання.

   Інклюзивно – ресурсний центр знаходиться за адресою місто Овруч, вулиця Богдана Хмельницького будинок 32. Якщо у вас є питання, то ви можете зателефонувати до Ірини Євгенівни Шадури за номером: 098-27-23-222.

Слідкуйте за життям центру в соціальній мережі Facebook https://www.facebook.com/ovruch.IRC

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хотите оставить комментарии но незнаете как? Очень просто!
- нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария".
- Выберите Имя/URL. (никто не любит анонимов).
- Наберите свое имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то что вы хотели и нажмите "Отправить комментарии"! Спасибо!