пʼятницю, 19 лютого 2021 р.

Вітаємо!

19 лютого в Україні відзначається #День_державного_герба

#Овруцька_центральна_бібліотека_імені_Малишка щиро вітає вас з Днем державного герба України! На шевронах українських бійців, які захищають сьогодні нашу державу від російської агресії, знову, як і століття тому, зображено тризуб. Вже багато століть наш герб єднає українців та надає нам сил.✊ Це символ держави, що пройшов довгий і водночас трагічний шлях, з яким український народ утверджував віковічну мрію про державність, соборність і незалежність.
🧡 Зі святом!❤️
❗Герб України — синій щит із золотим тризубом київського князя Володимира Великого. Офіційний герб держави Україна.🇺🇦 Один із трьох державних символів нарівні з прапором і гімном. Затверджений 19 лютого 1992 року відповідною постановою Верховної Ради України. Має статус малого герба, що також мусить лягти в основу майбутнього великого герба. ✅Згадується у Конституції України 1996 року як знак княжої держави Володимира (Стаття 20). Походить від знаків Рюриковичів X—XII століття, з часів Київської Русі. Традиція використання герба-тризуба веде свій початок від герба Української Народної Республіки, від ухвал 12 лютого 1918 Малої ради у Коростені та 22 березня того ж року Української Центральної Ради в Києві. ❗Окрім тризуба історичними гербами українських державних утворень були руський лев, руська погоня, лицар із самопалом Війська Запорозького тощо. Згідно з початковими положеннями Конституції останній символ має бути складовою великого Державного Герба України.
✅Версії розшифрування українського тризуба⬇️
хижий птах (можливо, сокіл чи ворон), що атакує; лук і стріли; блискавка; якір; якір-хрест; тамга (знак кочовиків Великого степу) або інші язичницькі символи кочовиків, наприклад, знак бога Тенгрі.
➡️Також існує версія розшифрування — слово «ВОЛЯ». Використовується у державних підручниках України🇺🇦




Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хотите оставить комментарии но незнаете как? Очень просто!
- нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария".
- Выберите Имя/URL. (никто не любит анонимов).
- Наберите свое имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то что вы хотели и нажмите "Отправить комментарии"! Спасибо!