середу, 3 червня 2020 р.

Не сумуємо, а читаємо на карантині!

Карантин – особливий і дуже сприятливий час для читання...
Серед багатющого різноманіття книг кожний може знайти саме ті, які допоможуть з користю і задоволенням провести час, зробити карантин не таким важким і тривалим.
Протягом травня місяця 2020 року Овруцька бібліотека для дорослих вирішила зясувати чи вплинув карантин на читання овручан. Опитування проводили серед користувачів бібліотеки  в телефонному режимі. В опитуванні прийняли участь понад 100  користувачів різних вікових категорій.
На питання, чи продовжуєте читати  під час карантину? Більшість опитаних відповіла «так». Серед респондентів багато хто навчається і працює дистанційно, тож перевагу надають електронному формату книжок і аудіо книгам. Але, все ж таки більшості опитаних до вподоби паперова книга.
На запитання, де  користувачі беруть книжки для читання під час карантину, були такі відповіді: читають книги з домашньої бібліотеки, та ті, що взяли в бібліотеці до карантину. Також читають книги, що придбали раніше для підвищення свого фахового рівня.
Серед улюблених жанрів: детективи, історичні романи, сучасна проза, фентезі, романи про кохання.
Відповідаючи на запитання, чи змінилися під час карантину жанрові уподобання, переважна більшість відповіли «ні».
 На запитання, чи відкрили для себе нових авторів під час карантину, молодь відповіла «так» і назвали таких авторів:  Д. Браун, А.Сапковський, В.Дяченко, С. Кінг, П. Коельйо, Е.Портер, Н.Щерба, Р. Бредбері, М.Кідрук.
Респонденти 36 років і старше назвали таких авторів: М.Дочинець, О. Печорна, К. Роуз, С. Ферріс, В. Лис, Ю. Андрухович, А. Кокотюха, Г. Гессе, Л. Дашвар, С. Талан.
Тішить той факт, що більшість з опитаних планує прийти до бібліотеки після завершення карантину.  Наші користувачі стежать за новинками літератури і тому мають уявлення, що будуть читати після закінчення карантину. При цьому суттєвих відмінностей між різними віковими категоріями у відповідях не було.
У кожного з нас лише одне життя, але книги дозволяють пізнати мудрість тисяч людей. Читаючи, ви нібито проводите час із розумною людиною. Читання – це своєрідна форма релаксації, яка допомагає боротися зі стресом і поганим настроєм.
Шановні користувачі, дякуємо вам за ваше розуміння ситуації, ми дуже за вами сумуємо.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хотите оставить комментарии но незнаете как? Очень просто!
- нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария".
- Выберите Имя/URL. (никто не любит анонимов).
- Наберите свое имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то что вы хотели и нажмите "Отправить комментарии"! Спасибо!