середу, 26 грудня 2018 р.

Зустріч в бібліотеці


    Цієї суботи, 22 грудня, в Овруцькій ЦРБ для дорослих ім.А.С.Малишка відбулася зустріч за круглим столом з нагоди двох дуже вагомих і дуже щільно повязаних між собою подій в історії українства - 150-ліття створення "Просвіти" та 110-річного ювілею Степана Бандери. Попри всю небуденність того явища, яким став Степан Бандера в українській історії, становлення його особистості відбувалося закономірно, як і у сотень тисяч молодих людей, народжених перед Першою світовою війною, що шукали свій шлях та своє місце в житті нації.

   На зустріч до бібліотеки прибули шановані гості - Святослав Карпович Васильчук - Голова Житомирського обласного обєднання "Просвіти" та Володимир Терентійович Харчишин. Гості вручили овручанам грамоти за активну просвітнмицьку діяльність та книги в подарунок для бібліотек міста.

Минає час, один за одним сходять у могилу свідки тих подій і забирають таємницю із собою. Забувається істотне й правдиве, приковують увагу речі нові, пекуча дійсність, і ми схильні давати оцінку подіям та їхнім наслідкам не по тому значенні, що було в них у період здійснення, а по тому, як воно вплітається в політичну аргументацію відповідно до потреб сьогодення. Адже неможливо збудувати державу, не знаючи минулого, не шануючи того, хто за тебе з любов’ю віддав своє життя!






Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хотите оставить комментарии но незнаете как? Очень просто!
- нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария".
- Выберите Имя/URL. (никто не любит анонимов).
- Наберите свое имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то что вы хотели и нажмите "Отправить комментарии"! Спасибо!