понеділок, 6 березня 2017 р.

Угода про соціальне партнерство

    Соціальне партнерство стало однією з основних функцій бібліотеки, прогресивною формою її взаємодії з іншими організаціями і користувачами. Зв'язки з громадськістю та іншими соціальними інституціями для будь-якої організації означають приблизно теж саме, що здоров'я для людини. Чим більше таких партнерів і чим кращі стосунки складаються з ними, тим бібліотека більш дієздатна та ефективніше функціонує.

    Так, нещодавно, між Овруцьким районним відділом з питань пробації та Овруцькою центральною районною бібліотекою для дорослих ім. Андрія Малишка укладено угоду про співпрацю.В країні продовжує зберігатися достатньо складна криміногенна обстановка, злочинність молодіє, тому одним із найбільш актуальних і соціально значущих завдань, які стоять перед суспільством, являється пошук шляхів зниження зростання кількості злочинів серед молоді.
    Така угода укладена вперше. Вона має велике соціальне значення, оскільки соціально-культурна реабілітація молоді, яка проводиться на базі бібліотеки, сприяє включенню підлітка в соціально цінні та значимі види діяльності, формує досвід соціальної поведінки, необхідний для входження в систему суспільних відносин.
    В рамках даної угоди був проведений урок права “Ти живеш серед інших”, який пройшов в межах клубу правових знань “Закон про мене і мені про Закон”, що діє при читальному залі Овруцької ЦРБ. Провідний бібілотекар читального залу Тетяна Пушанко провела з учасниками заходу коло спілкування “Ми всі різні, але всі рівні перед законом” та розповіла легенду “Усе в твоїх руках”, яка нікого з присутніх не залишила байдужим. Також було підготовлено мультимедійну презентацію “Шкідливі звички: алкоголь, тютюн, наркотики”, яку провели працівники читального залу Старовойт Галина та Шваб Людмила. Конкретні приклади з життя та страшні статистичні дані спонукали задуматись над тим, що лише здоровий спосіб життя допоможе позбутися поганих звичок, знайти гармонію в житті. Підобліковим було представлено виставку-застереження “За здоровий спосіб життя”.

    Маємо надію, що проведений захід стане доброю традицією щодо подальшої спільної роботи.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хотите оставить комментарии но незнаете как? Очень просто!
- нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария".
- Выберите Имя/URL. (никто не любит анонимов).
- Наберите свое имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то что вы хотели и нажмите "Отправить комментарии"! Спасибо!