четвер, 2 березня 2017 р.

До річниці вшанування Героїв Небесної Сотні

Ти пам΄ятаєш як все це було…?

«Герої не вмирають»! Саме цими словами Україна проводжала в останню путь своїх синів та дочок. Тих, хто загинув за свою країну, за свій народ. Знову від нас пішли найкращі. Ті, для кого "справедивість", "гідність", "свобода", "Україна" були не просто словами, а сенсом їх життя.
         Історія України мала багато трагічних періодів. Коли свобода і навіть сам факт існування українського народу опинявся під загрозою. Але завжди в такі періоди найкращі сини і дочки України ставали на захист своєї землі, своєї держави, своїх співвітчизників.
       Так було і за княжої доби. Так було і за часів Козаччини. І за часів боротьби за незалежність 1917-1921 років. І під час Другої світової. І на початку 1990-х.
        Нині знову прийшов цей час - час вибору між свободою та рабством, світлим майбутнім та темним минулим, справедливістю та тиранією.
На Майдані пліч-о-пліч стали українці і євреї, росіяни та вірмени, грузини і білоруси.
        Їх об'єднала українська земля та бажання жити у вільній країні.
Спочатку вони вимагали право вибору. Потім їм довелось вимагати права жити. І хоч кулі снайперів - це вагомий аргумент, але ні кулі, ні гранати, ні нелюдська жорстокість не змогли перемогти цих людей. Вони гинули, та не здавались...
         Так на Майдані з'явилась ще одна сотня - Небесна. Для України це найголовніша, найпливовіша сотня. Кожен із них заплатив за свої переконання найвищу ціну - життя. І для нас є святим обов'язком гідно вшанувати Героїв. Щоб ми пам'ятали - хто і за що загинув. Щоб ми їх не зрадили.

          17 лютого в Овруцькій ЦРБ ім.А.С.Малишка пройшла патріотична година пам΄яті Героям Небесної Сотні «Ти пам΄ятаєш як все це було…?».

Своїми спогадами про події тих днів поділились учасники Революції Гідності Сергій Комаревич та Оксана Батильчук.  

В пам’ять про загиблих за майбутнє України була представлена виставка-експозиція «Сотня Небесна безсонно стоїть над Майданом».

Свої вірші, присвячені подіям того часу, про долі Героїв, які в мирний час віддали своє життя за вільну, незалежну, європейську державу, присутнім прочитала Тамара Артурівна Корнійчук.

 Нікого не залишили байдужими і відео-хроніки подій лютого 2014-го, що були продемонстровані учасникам заходу.

        Темні часи пройдуть. Буде колоситись хліб. Будуть сміятись діти. Буде жити Україна.
Але віднині небесне воїнство поповнилось ще однією сотнею. Небесною сотнею.
          Герої не вмирають!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хотите оставить комментарии но незнаете как? Очень просто!
- нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария".
- Выберите Имя/URL. (никто не любит анонимов).
- Наберите свое имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то что вы хотели и нажмите "Отправить комментарии"! Спасибо!