середу, 18 листопада 2015 р.

72-га річниця з дня визволення Овруча в Другій світовій війні.

Усе далі й далі відходять в історію буремні та грізні події Другої світової війни. Однак вони ніколи не перестануть бентежити наші серця. Сьогоднішнім поколінням випала велика честь відзначати знаменні дати. В ці дні, одне за одним, міста і села нашої держави відзначають  річниці визволення територій від німецько-фашистських загарбників.
      Людям безприкладної мужності і відваги, нашим землякам, що   боролися проти фашистських загарбників в партизанських загонах і патріотичному підпіллі, славі живих і пам'яті полеглих та з нагоди 72 річниці визволення міста Овруча і району від нацистів, в Овруцькій центральній бібліотеці ім.А.С.Малишка була присвячена година слави «Подвигом їхнім пам'ять живе».
      На свято були запрошені ветерани: І.М.Андросович – єдиний в районі ветеран, який визволяв рідне місто та П.Й.Васянович, В.П.Сасін.
      В ході зустрічі ветерани поділилися своїми спогадами про ті буремні часи, про воєнні роки та про те, якою ціною діставалася перемога над нацизмом і побажали добра і миру, надії на світле майбутнє усім присутнім в залі.
      Слова щирої вдячності ветеранам – визволителям висловив міський голова І.Я.Коруд, який наголосив, що ветерани Другої світової війни є гарним прикладом для нащадків, а їх героїзм та любов до Батьківщини допомагає нинішньому поколінню долати ворога на сході України, захищаючи її незалежність.

      Приємно те, що на заході були присутні представники молодого покоління – учні Овруцького професійного ліцею, при якому діє військово-патріотичний клуб «Пошук»  (керівник Леонід Меліхов). Метою цього клубу є формування в учнів високих духовно-моральних принципів, відданості своїй Вітчизні, військово-патріотичних якостей на основні славних бойових традицій нашого народу, героїчного подвигу воїнів-визволителів Другої світової війни.  



Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хотите оставить комментарии но незнаете как? Очень просто!
- нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария".
- Выберите Имя/URL. (никто не любит анонимов).
- Наберите свое имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то что вы хотели и нажмите "Отправить комментарии"! Спасибо!