середу, 26 травня 2021 р.

Інтернет – центр Овруцької центральної бібліотеки імені А.Малишка спільно з відділом "Овруцьке бюро правової допомоги" Коростенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної допомоги ІНФОРМУЄ.

Я МАЮ ПРАВО!

   Права внутрішньо переміщених осіб, ветеранів та учасників бойових дій, постраждалих від ґендерно обумовленого насильства й торгівлі людьми. Ці категорії є досить вагомими серед клієнтів системи безоплатної правової допомоги. Правову інформацію з широкого кола питань вони можуть також отримати завдяки мобільному застосунку «Твоє право».
«Твоє право» – це безкоштовний юридичний довідник. Він містить правову інформацію для внутрішньо переміщених осіб, а також жителів тимчасово окупованих територій. Найчастіше до системи БПД внутрішньо переміщені особи звертаються за отриманням правової допомоги щодо вирішення різного роду спорів у сфері цивільного законодавства, а також з питань їх соціального забезпечення. Багато відповідей на правові запитання ВПО містить застосунок «Твоє право» – від отримання довідки ВПО, порядку перетину лінії зіткнення, отримання пенсійних виплат до питань доступу до безоплатної правової допомоги.
Ветерани та учасники бойових дій – у трійці категорій, які найчастіше потребують правової допомоги. Так, з початку цього року безоплатну вторинну правову допомогу – захист або представництво в суді – отримали понад 4 тис. учасників АТО/ООС. У застосунку «Твоє право» окремий розділ присвячений правам, обов’язкам і соціальним гарантіям цієї категорії.
Починаючи з січня цього року, юристи та адвокати системи безоплатної правової допомоги надали БВПД понад 500 постраждалим від домашнього насильства або насильства за ознакою статі. Застосунок «Твоє право» містить розділ з прав людей, які зазнали гендерно зумовленого насильства, наведено алгоритми дій для постраждалих, контактну інформацію та посилання на корисні ресурси.

Мобільний застосунок «Твоє право»:

ü цілодобово доступний у вашому смартфоні;

ü працює онлайн та офлайн;

ü доступний українською й російською мовами;

ü інформує вас про всі найважливіші новини через push-повідомлення;

ü має можливість збереження важливої інформації у особистому кабінеті для

ü подальшого швидкого доступу (функція «додати до обраного»);

ü має функцію для поширення інформації через функцію «поділитися

ü інформацією».

Робота застосунку забезпечується ГО «Донбас СОС» у партнерстві з Програмою ООН із відновлення та розбудови миру за підтримки Урядів Данії, Швеції та Швейцарії.
 ДЕТАЛЬНІШЕ на сайті системи безоплатної правової допомоги.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хотите оставить комментарии но незнаете как? Очень просто!
- нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария".
- Выберите Имя/URL. (никто не любит анонимов).
- Наберите свое имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то что вы хотели и нажмите "Отправить комментарии"! Спасибо!