вівторок, 13 жовтня 2020 р.

Вітаємо зі святами!

14 жовтня вже багато років ми відзначаємо свято Покрови Пресвятої Богородиці, яке для усіх православних є одним з найбільших релігійних свят осені. Українцям здавна була притаманна особлива любов, шанування і благоговіння перед святою Богородицею. Адже своїми молитвами вона покриває нас від зла.

14 жовтня також святкуємо День Українського козацтва. Для козаків свято Покрови було найбільшим значущим святом, вони вірили, що свята Покрова охороняє їх, а Пресвяту Богородицю вважали своєю заступницею і покровителькою. Й нині сотні тисяч нащадків козаків розвивають кращі традиції своїх предків, котрі є для них взірцем доблесті, шляхетності, відданості Вітчизні.
Указом Президента від 2014 року 14 жовтня було встановлено Днем захисника України. Це справжнє свято мужності й самовідданості, свято лицарства і благородства, якими володіють справжні оборонці, визволителі й захисники України, водночас стало уособленим святом усіх чоловіків.
Це свято кожного, хто в той чи інший час віддав свої знання, силу, мужність, професіоналізм та найдорожче – життя, справі захисту нашої держави.
Працівниками Овруцької центральної бібліотеки імені Малишка представлена галерея слави «Їх іменами славна Україна» до Дня захисника України та Українського козацтва.
Про те, хто такі запорожці, про державну діяльність українських вояків, їх героїчну звитягу, походи, про життя та побут козаків на Січі, про найбільш яскраві постаті Війська Запорізького можна дізнатися зі сторінок історичної, художньої та довідкової літератури. Експонуються матеріали про подвиги воїнів-захисників, які і сьогодні продовжують героїчні сторінки нашої історії, захищаючи кордони від ворогів.
Дорогі захисники! Колектив Овруцької центральної бібліотеки імені А.Малишка щиро вітає вас із Днем захисника України, який ми відзначаємо у світлий день Покрови Пречистої Богородиці, із Днем Українського козацтва.
Нехай щастя, любов, достаток і взаєморозуміння назавжди оселяться у вашому домі. Нехай вам завжди буде куди повернутися, а День українського козацтва запам'ятається як радісний і такий, що викликає гордість!
Низькій уклін боронителям рідної землі, котрі наразі відстоюють її незалежність на Сході. Захисникам, які віддали свої життя за збереження вільної суверенної української держави – вічна пам’ять!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хотите оставить комментарии но незнаете как? Очень просто!
- нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария".
- Выберите Имя/URL. (никто не любит анонимов).
- Наберите свое имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то что вы хотели и нажмите "Отправить комментарии"! Спасибо!