четвер, 7 листопада 2019 р.

Нова книга в бібліотеці

"Справа Василя Стуса" - книга-збірка документів... 

Поет і громадянин Василь Стус не зміг побувати на презентації жодної зі своїх книжок, бо в Україні його не друкували - збірки віршів ходили по руках у самвидавному вигляді, а публікували їх лише за кордоном... Активна правозахисна позиція двічі приводила Стуса на лаву підсудних - за "антирадянську агітацію і пропаганду".
Як і за що було заарештовано поета? Хто під час процесу намагався врятувати Василя Стуса, а хто зробив усе, щоб він назавжди зник за гратами політичної зони на Уралі? Смерть Стуса: хворе серце, убивство чи самогубство? ....
У читачів Овруцької центральної бібліотеки імені Андрія Малишка з’явився унікальний шанс дістати відповіді на ці запитання - книга - збірка документів з архіву колишнього КДБ УРСР "Справа Василя Стуса" з автографом укладача видання Вахтанга Кіпіані, подарована бібліотеці нашим земляком Сергієм Смиком.
Тож, дорогі друзі, заходьте до бібліотеки, щоб почитати твори та маловідомі факти життя, ув’язнення та загибелі одного з найбільш визначних не тільки українських, а і європейських поетів ХХ століття Василя Стуса! 
Чекаємо на Вас...




Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хотите оставить комментарии но незнаете как? Очень просто!
- нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария".
- Выберите Имя/URL. (никто не любит анонимов).
- Наберите свое имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то что вы хотели и нажмите "Отправить комментарии"! Спасибо!