четвер, 28 червня 2018 р.

"Молоде вино" до Дня молоді

«Молоде вино» - другий фестиваль молодих поетів, своєрідних «поетичних голосів» нашої Овруцької громади, присвячений Дню молоді, відбувся у АРТвітальні.  Хтось із них вже має надруковані вірші в пресі або ж в поетичних збірках, а хтось ще не може насмілитись прочитати вголос бодай одну власну поезію.... Однак завдяки фестивалю «Молоде вино» всі вони мають змогу бути почутими... Вони всі настільки різні, наскільки різна та оригінальна їхня поезія, але кожен з них щиро вірить у те, що поезія має велику силу!
Випускники гуртка «Основи журналістики», що діє при ЦДЮТ, керівник Н. Калініна: Д. Левківський, Н. Ткачук, О. Гербовнік, О. Бірківська нині навчаються у різних навчальних закладах України, але любов до поетичного слова назавжди залишилася у їхньому серці. З'явилися нові теми, нові враження, нові поетичні рядки. Так, Н. Ткачук облюбувала космічну тему і представила на наш розсуд нові вірші «Космічні секрети» та «Зоряне небо», які вразили і зачарували присутніх. А О. Гербовнік розсердилася на раптовий дощ, що зруйнував її плани і здивувала новим віршем «Дощ». Анастасія Бабич, із с. Кирдани,  пише недавно, але дуже зачіпає її тема АТО, так само, як і Анастасію Горячеву із села Норинськ.
На зустріч завітали поети, учаснику клубу «Зорепад»: Олександр Куліш, Зоя Цалко, Ольга Жигадло. Вони дали декілька порад для молоді і поділися своїми віршами.
І ніби, як підсумок зустрічі став вірш О. Жигадло:
            
Я вірю в нове покоління:
Воно із Всесвітом в'єдно.
Наш світ,
Мабуть вже скоро згине,
Вони ж, як молоде вино,
Що грає, має легку силу,
Ще не міцне і не п'янке.
Заждіть, воно ще постаріє
І втне таке, таке, таке!...


Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хотите оставить комментарии но незнаете как? Очень просто!
- нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария".
- Выберите Имя/URL. (никто не любит анонимов).
- Наберите свое имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то что вы хотели и нажмите "Отправить комментарии"! Спасибо!