понеділок, 5 грудня 2016 р.

Всесвітній день боротьби зі СНІДом.

1 грудня 2016 року відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом.


Головна мета Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом – звернути увагу суспільства на цю проблему. На абонементі Овруцької центральної районної бібліотеки для дорослих ім. А.С.Малишка експонується тематична книжкова виставка – шок «СНІД: знання проти страху». На ній представлено книги, які містять інформацію про властивості цього вірусу, про ВІЛ-інфекції та шляхи поширення хвороби, про лікування і профілактику СНІДу, стан захворюваності на ВІЛ/СНІД в Україні і заходи проти епідемії.
Цього ж дня, в приміщенні Овруцького професійного ліцею, відбулась зустріч заступника голови РДА з гуманітарних питань Пальоного В.М. з представниками правоохоронних органів, методистами шкіл та бібліотечними працівниками. Було розглянуто ряд питань по проведенню в районі заходів по боротьбі з наркоманією та незаконним обігом наркотичних засобів і визначено напрямки подальшої діяльності та проведення спільних агітаційно-масових заходів у протидії наркозлочинності.  
      Всесвітній день боротьби зі СНІДом вперше відзначався 1 грудня 1988 року з ініціативи Всесвітня організація охорони здоров'я, після того, як на зустрічі міністри охорони здоров'я всіх країн прозвучав заклик до соціальної терпимості та розширення обміну інформацією ВІЛ/СНІД. Сьогодні зусилля багатьох держав спрямовані на профілактику поширення захворювання. Заходи, що проводяться в цей день, традиційно відбуваються із символом – Червоною стрічкою. Її ідея належить художнику Франку Муру. У 1991 році цей символ був використаний вперше. Тепер кожен, хто надягає Червону стрічку 1 грудня, висловлює свою надію на майбутнє без СНІДу.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хотите оставить комментарии но незнаете как? Очень просто!
- нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария".
- Выберите Имя/URL. (никто не любит анонимов).
- Наберите свое имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то что вы хотели и нажмите "Отправить комментарии"! Спасибо!