вівторок, 30 серпня 2016 р.

Всеукраїнський фестиваль льону у с. Стремигороді...



   Всеукраїнський фестиваль льону зібрав 27 серпня у с. Стремигород Коростенського району небайдужих людей. Натхненник і організатор цього дійства Ірина Костюшко доклала чимало зусиль, щоб свято пройшло цікаво, змістовно і святково. 
    Неповторний колорит  поліських сіл, з їх давніми українськими національними традиціями, представники громад Коростенщини і сусідніх районів змогли передати на фестивалі через свої пісні, виставки вишивки і інші творчі надбання. Загалом же на фестивалі льону було чимало цікавого: театралізоване дійство від колективу Житомирського драмтеатру, виступи професійних і аматорських колективів,  ярмарок. А ще - показовий виступ кінників «Княжої конюшні» та козаків, дефіле від дизайнерки Оксани Полонець,  аквагрим, виставка майстрів декоративно – прикладного мистецтва,  унікальний вишитий «Кобзар» із Острозького музею Рівненської області та розмаїття продуктових товарів. І звичайно, основне, чого не бракувало на цьому святі, це спілкування між людьми, обмін думками, майстер – класи по ткацтву, прядінню, створення ляльки – мотанки і багато іншого.  Як завжди, приємно здивували витворами своїх рук наші майстрині- Валентина Коновальчук, Надія Коваль та Ірина Тюрина.
Натхненник і організатор всеукраїнського фестивалю льону  Ірина Костюшко
та народна майстриня Валентина Коновальчук
      Торік цей захід був обласним, а нині гості завітали з багатьох населених пунктів України. Серед них і делегація з Овруччини.
Дефіле від дизайнерки Оксани Полонець
 Окрасою свята стали виступи народних колективів із усієї Житомирщини, серед яких і наш ансамбль «Водограй»  (керівник Володимир Герасимчук)із с. Н.Велідники . Бурхливими оваціями зустріли  його чудовий виступ спочатку на основній сцені дійства, а потім і на малій сцені у «Містечку майстрів».

Унікальний вишитий «Кобзар» із Острозького музею Рівненської області
Як завжди, в центрі уваги – директор Поліського природного заповідника
Сергій Миколайович Жила
Виступ ансамблю «Водограй»
Виступ ансамблю «Водограй»  (с.Н.Велідники, керівник Володимир Герасимчук)
    
Вироби народних майстринь з Овруччини


Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хотите оставить комментарии но незнаете как? Очень просто!
- нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария".
- Выберите Имя/URL. (никто не любит анонимов).
- Наберите свое имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то что вы хотели и нажмите "Отправить комментарии"! Спасибо!