середу, 27 квітня 2016 р.

Алея дружби

Кажуть, якщо хочеш після себе залишити гарний слід, посади дерево. Не одне таке деревце, а цілу алею, як місток дружби між двома сусідніми містами - Коростенем і Овручем, посадили члени клубів Первоцвіт та "Зорепад", що діють при центральній районній бібліотеці, та "Стиль життя" й ТО "Дооротвор" (м. Коростень), спільно вийшовши у День довкілля, 16 квітня, на міський суботник. До них приєдналися також бібліотекарі міста працівники міської ради, КІІ "Комунальник", серед яких інженер зеленого господарства Галина Солоха, та вихованці ДЮСШ.
Давно у центральному парку не було так весело та гамірно. Тут зібрався чималий гурт людей, яким не байдуже майбутнє древнього Овруча.
Порадившись із головою "Первоцвіту" Надією Коваль, наші давні і добрі друзі коростенці закупили паркові куші, серед яких троянди, спіреї та форзищї. Своїми запасами поділилися і квітникарі міста. Вони прикрасили у парку три клумби. За планування га висадку квітів на них взялися Надія Коваль та найстаріша учасниця Ганна Кузнець.
До роботи приступили дружно: частина прибиральників готувала площі, юні ж спортсмени завзято копали землю. І від їхньої вправної й щирої праці розливалося в радості серце. Водночас кипіла робота на висадці дерев: одні копали лунки, інші носили воду, треті – садили. Повсюди чулися сміх, жарти, які постійно народжувалися з уст учасниці поетичного клубу Марії Козел. Того ж дня прикрасили трояндами і площу біля пам'ятника Макарію.

Робота хоч і важка, проте, безперечно, стала усім у задоволення. Приймуться саджанці, зацвітуть різнобарв'ям острівки квітів, які милуватимуть зір містян та гостей Овруча, і на душі від цієї думки робилося затишно, а серцю мило, що красивішає, молодіє наш древній сивочолий Овруч. І роблять його таким ошатним небайдужі люди.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хотите оставить комментарии но незнаете как? Очень просто!
- нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария".
- Выберите Имя/URL. (никто не любит анонимов).
- Наберите свое имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то что вы хотели и нажмите "Отправить комментарии"! Спасибо!