середу, 2 грудня 2015 р.

Вітали дорогих гостей в бібліотеці

   Астрологи запевнюють, що Земля вступає в еру Великої жіночності. Ця місія відведена жінкам Богом. Вони різні, як і різні їхні жіночі долі і уподобання. Є серед них успішні бізнес – леді, керівники, лікарі, вчителі, бібліотекарі та просто не байдужі. Приємно усвідомлювати, що об’єднуючись, вони творять, допомагають, підтримують оточуючих. Підтвердженням цього і є зорепадний стиль життя овруцьких і коростенських героїнь нашої розповіді.

   Цей осінній день 29 листопада, притрушений пухнастим сніжком, зібрав багато прихильників поетичного слова в нашій АРТвітальні. До Овруцької центральної районної бібліотеки ім. А.Малишка завітали довгоочікувані гості з Коростенщини, а саме: жіночий клуб «Стиль життя» на чолі з Валентиною Вигівською, голова літературної студії «Древлянка», редактор газети «Вечірній Коростень», письменник, засновник літературно-мистецького свята «Просто на Покрову» - Віктор Васильчук та особливо чекали на члена національної спілки письменників України, лауреата Всеукраїнської літературної премії ім. В. Юхимовича -  Галину Василівну Цепкову, на її ж творчу зустріч при нашій бібліотеці «Пока любить дано».
Гостей радо зустріли овруцькою паляницею на вишитому рушничкові.  Та це не всі подарунки, що презентували працівники бібліотеки спільно з поетичним клубом «Зорепад».  Ще були і ляльки – мотанки «Травниці», і пахучий травяний чай, зібраний власноруч Марією Козел, і картина «Соняшники» від місцевої художниці – аматорки Марії Струтинської.
   Рідко зустрічаєш особистість такої відкритості, як Галина Цепкова. Її поезія – це повне відображення внутрішнього світу, яке ми завжди читаємо в її очах. В творчому доробку  Галини Василівни не тільки любовна, громадянська та філософська лірика, а й гумористичні та іронічні  вірші, твори для дітей.
   Вірші Галини Василівни Цепкової щирі і відверті, вони завжди бентежать душу і змушують замислитися. Поетеса невимушено спілкувалася з присутніми, читала свої поезії, приймала вітання колег – бібліотекарів, поетів – однодумців та місцевої влади в лиці міського голови Івана Ярославовича Коруда та  начальника відділу культури і туризму Овруцької РДА  Ольги Іванівни Левківської,  які, незважаючи на свій вихідний день прийшли  привітати наших добрих друзів, сусідів - коростенців. А ще присутні із задоволенням слухали чудові пісні у виконанні нашого поліського соловейка Віри Воробей. 
 Неймовірно тепла зустріч завершилася гарними побажаннями поетесі творчої наснаги, довголіття на життєвому та творчому шляху. Особливу вдячність хочеться висловити Овруцькому міському голові Івану Ярославовичу Коруду, без підтримки якого, ця зустріч не відбулася б на такому, досить високому рівні. Сподіваємось на подальшу плідну співпрацю в проведенні заходів в районній бібліотеці та користуючись нагодою, хочемо побажати Івану Ярославовичу міцного здоров’я та витримки  в його не легкій справі.
   Немає сумніву, що в душах усіх, хто був присутній на заході проростуть зерна добра, любові до ближнього і до своєї рідної землі.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хотите оставить комментарии но незнаете как? Очень просто!
- нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария".
- Выберите Имя/URL. (никто не любит анонимов).
- Наберите свое имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то что вы хотели и нажмите "Отправить комментарии"! Спасибо!