понеділок, 29 січня 2018 р.

"Квіти у полі, там де Крути"



 Сьогодні 29 січня, виповнюється 100 років, як українські студенти - вояки у бою під Крутами ціною власного життя зупинили переважаючого за чисельністю та озброєнням ворога – більшовицьку армію, яка фактично наступала на українську державність. 
    Вшановуючи пам'ять Героїв Крут, працівники нашої бібліотеки провели вечір - реквієм "Квіти у полі, там де Крути...". Присутні, користувачі ЦРБ (учні ОПЛ, група №13 та №24, вчителі: Корнуц Н. І. та Бондарчук Н. В., учні 10 класу ЗОШ №3, вчитель Андросович М. А., учні 10 класу Опорно - навчального закладу "Овруцької загальноосвітньої школи I-III ступенів №1", вчитель Кусьо Л. О.) переглянули відео про ті часи, перегорнули трагічні сторінки історії. 




Бацан Валентин та Пушанко Тетяна декламували патріотичні вірші та віршовані рядки, присвячені юним Героям Крут. Баранець Вікторія подарувала присутнім пісні на цю тематику.















Ольга Умарівна Абдурман - історик краєзнавець більш детально ознайомила присутніх з тими подіями. 





Особливо вразила сучасників подія поховання юнаків, які потрапили після бою в полон до більшовиків і у кількості 27 чоловіків були ними страчені. На похороні у Києві біля Аскольдової могили голова Української Центральної Ради Михайло Грушевський назвав юнаків, які загинули в нерівній боротьбі, героями, а поет Павло Тичина присвятив героїчному вчинкові вірш "Пам'яті тридцяти".
    У пам'яті українців зберігається історія про героїв, які загинули, захищаючи свою землю від нападників. Трагічна загибель студентів під Крутами стала символом патріотизму і жертовності у боротьбі за незалежну Україну. 





    Хвилиною мовчання вшанували пам'ять героїв, які віддали своє життя за волю, єдність і щастя нашої української держави.
              Також в читальній залі представлена виставка.
На абонементі історико - патріотичний альманах
Слава, слава Україні і її народу,
Що своїм життям безцінним захищав свободу,
Що довідну самостійність розумом відстояв, - 
Тричі слава Україні і її героям.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хотите оставить комментарии но незнаете как? Очень просто!
- нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария".
- Выберите Имя/URL. (никто не любит анонимов).
- Наберите свое имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то что вы хотели и нажмите "Отправить комментарии"! Спасибо!