четвер, 4 вересня 2014 р.

Народному Руху України - 25 років

Верховна Рада України прийняла Постанову "Про відзначення 25-ї річниці створення Народного Руху України за перебудову".      
         Як вияв незламності духу української нації, незнищенності її національної й громадянської гідності, наприкінці 80-х років зародилася перша у новітній українській історії масова громадсько-політична організація національно-демократичного спрямування - Народний Рух України. Супроти комуністичної тоталітарної системи вперше постала організована політична сила, об'єднана спільною метою і спільними завданнями.
Найпершою метою, найголовнішим завданням Руху стало здобуття незалежності України. Для цього необхідно було насамперед зруйнувати комуністичну імперію, звільнити український народ від впливу більшовицької ідеології, відродити високі почуття національної й громадянської гордості, патріотизму, поваги до своєї історії, мови, культури.
         Чверть століття минуло відтоді, коли  перші рухівці збурили наші майдани, пробудили від багаторічного сну громадську думку і відкрили українцям шлях до здобуття Незалежності. Без цього могутнього революційного сплеску, підйому не було би другої хвилі революції, Майдану 2004-го року, не було б Революції гідності 2013-2014 років, після якої Україна, нарешті, постає як ментально, ідеологічно  сильна духом своїх людей європейська держава.
25-ій річниці створення Народного Руху України за перебудову присвячена книжкова виставка, що оформлена на абонементі нашої бібліотеки:

2 коментарі:

  1. Шановні колеги!
    Вітаємо Вас з Всеукраїнеським Днем бібліотек.
    Бажаємо щастя, здоров’я, професійних злетів, родиного затишку.
    Хай свято подарує Вам чудовий настрій та теплі слова від всіх, хто вважає книгу і бібліотеку джерелом знань. Хай не згасає творчий вогник у ваших очах.
    Миру Вам і вашим родинам та всій нашій Україні.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякуємо колеги за теплі та щирі слова!
      Ми Вам також хочемо побажати щастя, добра та миру!

      Видалити

Ви хотите оставить комментарии но незнаете как? Очень просто!
- нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария".
- Выберите Имя/URL. (никто не любит анонимов).
- Наберите свое имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то что вы хотели и нажмите "Отправить комментарии"! Спасибо!