четвер, 21 січня 2016 р.

«Світ рукотворного дива» - презентація виставки вишитих ікон

Вже стало традицією щорічно, у січні, оформляти виставку в Артвітальні Овруцької ЦРБ ім. А.С.Малишка вишитих ікон від майстринь Овруччини. Цього року свої роботи надали три майстрині. Ольга Лесько, яка вже другий раз приймає участь у наших виставках, представила 6 вишитих ікон.  Альона Гудкова, вперше приймає участь, показала 3 свої роботи. Ікони цих учасниць вишиті хрестиком і вражають досконалою технікою вишивки, підбору  кольорів, естетичною довершеністю. Надія Хоменко – 16 робіт. Ікони виконані в техніці набивання голкою. Такі роботи вперше представлені у нашій Артвітальні. На презентації ми познайомили присутніх із Надією Михайлівною Хоменко. Безліч цікавих запитань поставили присутні майстрині: де навчилася цій техніці, чи важко набивати голкою, як регулювати нитку, як вдало підібрати кольори? Детальну і цікаву розповідь слухали уважно. 
Нелегка доля цієї майстрині. Але у вишивці вона знаходить заспокоєння. Оскільки презентація відбувалася 14 січня, то присутні мали змогу подивитися мультимедійну презентацію колядок, щедрівок з усієї України «Колядують зорі на Різдво Христове».

 І самі присутні із задоволенням заспівали «Щедрий вечір, добрий вечір».  Поетеса Зоя Цалко порадувала присутніх своїми веселими колядками, які викликали радісні посмішки у всіх присутніх. Людмила Войцехівська, нова учасниця клубу «Зорепад», прочитала свої вірші на різдвяну тематику. Валентина Мошківська подарувала низочку пісень для присутніх. З майстринею Надією Хоменко ми домовилися про майстер – клас в техніці набивання голкою. 

А ще присутні мали можливість побачити диво-лялечки із лляних ниток, що виготовила голова хобі-клубу «Валентинка» -Ірина Тюріна. І, як вже стало традицією, на закінчення зустрічі майстрині Н.Хоменко було вручено пам’ятний сувенір – скринька з нитками та лялька – травничка.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хотите оставить комментарии но незнаете как? Очень просто!
- нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария".
- Выберите Имя/URL. (никто не любит анонимов).
- Наберите свое имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то что вы хотели и нажмите "Отправить комментарии"! Спасибо!