середу, 25 травня 2016 р.

Сімейна гармонія – баланс почуттів і розуму

Кожна молода людина в  своєму  житті  стикається з проблемою налаштування стосунків з протилежною статтю. Особливої актуальності вона набуває в юному віці,  коли у підлітків формуються  характери, а  згодом душі дівчат та юнаків бентежать  сумніви та протиріччя. Власне, якщо врешті-решт відносини між ними переходять зі стадії конфліктності до гармонійного співіснування  і молоді люди відчувають себе щасливими,  то такі стосунки справедливо  можна назвати правильними. Однак  побудова такої успішної  формули взаємовідносин   залежить від обох партнерів. 
19 травня  працівники  відділу обслуговування Тетяна Пушанко та Вікторія Жила  за  участю юриста Богдана Савчука   провели урок - пізнання на  тему: «Сімейна гармонія – баланс почуттів і розуму» в овруцькому професійному ліцеї.
Діючі в нашій країні Основи законодавства про шлюб і сім'ю спеціально підкреслюють умови вступу в шлюб, визнаючи його дійсним або недійсним. Саме тому, під час заходу  обговорювалися такі питання як: ставлення молоді до державної реєстрації шлюбних стосунків , 
 питання емоційної складової стосунків між чоловіком та жінкою, йшла мова і  про   психологічні аспекти взаємовідносин  між однолітками протилежної статі,  роль етичних засад у взаємовідносинах між дітьми та батьками.
Бібліотекарі під час своєї розмови ознайомили присутніх на заході ліцеїстів  з розвитком шлюбних стосунків у різних народів в різні часи, звернули увагу на моральну цінність шлюбу,  згадали весільні звичаї минулого і сучасності.

Мета заходу – це  підвести юнаків та дівчат до усвідомлення того, що при укладенні шлюбу вони беруть на себе певні взаємні моральні обов'язки, що з цієї миті вони несуть відповідальність один перед одним, перед своїми майбутніми дітьми, суспільством за свою сім'ю. Побудова сім'ї – це творчість, і якою буде сім'я – залежить від її творців. Який птах, таке й гніздо. Без зв'язку з ріднею людина стає безпорадна. Родина завжди стояла і стоятиме біля витоків людського життя і щастя, додаватиме сили і відваги, оберігатиме від напастей, хвороб душі і тіла, вчитиме шанувати людей, їх працю, їх мудрість, святою молитвою звучатиме в твоїх устах велике і величне слово – РОДИНА.                                                                        
Тож, сподіваємось, що даний захід сприятиме морально-етичному зростанню юнаків і дівчат, налагодженню стосунків з батьками та створенню психологічного комфорту в сім`ях.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хотите оставить комментарии но незнаете как? Очень просто!
- нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария".
- Выберите Имя/URL. (никто не любит анонимов).
- Наберите свое имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то что вы хотели и нажмите "Отправить комментарии"! Спасибо!