вівторок, 7 червня 2016 р.

Український рушник – символ єдності роду і нації

Колоритне та яскраве свято, яке повертає нас до витоків свого роду, відбулося в Поліському природному заповіднику – Свято українського рушника. Організаторами цього дійства стала Овруцька центральна районна бібліотека для дорослих ім. А.С.Малишка спільно з директором Поліського природного заповідника  Сергієм Жилою.
Стільки гостей в маленькому поліському селі Селезівка, що розташоване серед лісів доводиться зустрічати не часто. Гості із сусідніх районів, обласного центру та навіть зі столиці, серед них: депутат Верховної Ради В.Ю.Арешонков, голова Овруцької РДА Ю.С. Дивинський, голова Овруцької районної ради В.В.Китиця, заст. голови Овруцької районної ради І.В.Михайлевська, Овруцький міський голова І.Я.Коруд, президент Міжнародної громадської організації «Земляцтво житомирян» С.В. Войтенко,  заст. директора ЖОУНБ імені Олега Ольжича А.В.Пивоваров, голови сільських рад та директори районних лісгоспів  прибули, щоб душею і серцем доторкнутися до вічних святинь, припасти до джерел пізнання історії і культури далекого минулого.
До свята приурочили відкриття музею поліського рушника в Поліському заповіднику. Експонати для музею директор заповідника Сергій Жила збирав понад 10 років. Тепер має понад 130 рушників різних регіонів України, серед них є і досить рідкісні. «Кожен рушник цікавий по-своєму і несе в собі свою таємницю, - ділиться Сергій Миколайович, - Та особливо дорогі для мене ті, що висіли колись в хаті моєї бабусі…»
Співає Віра Воробей
Поетеса-піснярка з Києва Мила Кирилюк тільки познайомилась з цим краєм та людьми, що тут живуть, але дуже хоче щоб він розквітав, щоб сюди поверталася молодь та народжувалися діти… Серед  багаточисельних гостей, що прибули на свято, від коростенщини були знаний краєзнавець Микола Іванович Брицун та голова Коростенської райдержадміністрації Сергій Васильович Дмитрук.
Короваєм зустріли голову Овруцької РДА Ю.С.Дивинського
 Представниці Коростенського жіночого клубу «Стиль життя», які відгукнулись на запрошення  Овруцької ЦРБ для дорослих ім. А.С.Малишка, щиро дякували за незабутні враження від колекції рушників, організації свята та майстер-класу від київських гостей з Державного наукового центру захисту культурної спадщини від техногенних катастроф на чолі з директором Р.А.Омеляшком та Олександру Сторчай, працівника Київського музею ім. Гончара, щодо створення головних уборів з полотна, які носили українські жінки.
Урочисте перерізання жовто-блакитної стрічки
Святкового настрою додали Кавалер ордену святої Ольги Віра Воробей та учасники художньої самодіяльності Овруцького будинку культури.
Нехай же вишитий український рушник єднає всіх українців та оберігає рідну неньку Україну від нещастя та горя.
Гості переглядають експозицію
Вручення подарунків директору Поліського заповідника Сергію Жилі
Святковий концерт

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хотите оставить комментарии но незнаете как? Очень просто!
- нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария".
- Выберите Имя/URL. (никто не любит анонимов).
- Наберите свое имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то что вы хотели и нажмите "Отправить комментарии"! Спасибо!