середу, 18 грудня 2019 р.

Знайомтесь: Марія Матіос

До 60-річчя від дня народження української письменниці і поетеси
19 грудня 2019 року відомій українській письменниці і поетесі, публіцисту
і громадській діячці, лауреату  Національної премії України імені Тараса Шевченка  Марії Матіос виповнюється 60 років від дня народження.
         Марія Матіос – одна з найпопулярніших сьогодні письменниць, постать якої стала певною мірою харизматичною в сучасній українській літературі. Одні називають її другою Лесею Українкою, інші – Стефаником у спідниці, ще порівнюють з Габріелем Гарсіа Маркесом. Марія Матіос – насамперед лірик, про що б вона не писала. У звичайних, буденних речах поетеса знаходить високу поезію. Вона безмежно закохана в свій рідний край. Марія Матіос має некоронований титул «найбільш плідної письменниці України».
Автор збірок віршів: «З трави і листя», «Вогонь живиці», «Сад нетерпіння», «Жіночий аркан». Найбільшу популярність здобули її книжки: «Щоденник страченої», «Життя коротке» ,«Фуршет», «Солодка Даруся» , «Армагедон уже відбувся”, “Чотири пори життя”, “Нація. Одкровення”, «Кулінарні фіглі», «Приватний щоденник».
Центральна бібліотека для дорослих ім.А.Малишка  до ювілейної дати  підготувала книжкову виставку «Кулінарні фіглі Маріїї Матіос». Представлена література  знайомить з творчістю письменниці, також на виставці  презентуються  численні видання творів, які є в бібліотеці. Тож, цінителі творчості письменниці, пропонуємо вам зануритись в художній світ Марії Матіос і це скрасить ваші зимові вечори.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хотите оставить комментарии но незнаете как? Очень просто!
- нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария".
- Выберите Имя/URL. (никто не любит анонимов).
- Наберите свое имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то что вы хотели и нажмите "Отправить комментарии"! Спасибо!