середу, 27 січня 2016 р.

Стережіться – ГРИП!


В звязку із складною ситуацією, щодо захворюваності на грип в Овруцькому районі, на абонементі центральної районної бібліотеки для дорослих ім. А.Малишка розгорнуто книжкову виставку – застереження «Стережіться – ГРИП!»

Грип – гостра повітряно-крапельна інфекція верхніх дихальних шляхів, яка щорічно проявляється у вигляді епідемій різної інтенсивності і важкості.
Захворювання починається раптово, різким підвищенням температури до 39-40 0С, ломотою у м’язах і суглобах, ураженням верхніх дихальних шляхів.
Передача вірусу грипу від людини до людини здійснюється повітряно-крапельним шляхом при кашлі, чиханні хворих людей т. ін.
Грип уражає всі вікові групи, однак у дітей і осіб похилого віку перебіг захворювання важчий.
Ця інфекція небезпечна своїми ускладненнями, насамперед серцево-судинної та дихальної систем, загостренням хронічних захворювань.
І все ж від грипу можна захиститися. Практикою доведено, що найбільш ефективним засобом профілактики грипу є специфічна профілактика – вакцинація, яку необхідно проводити щорічно у перед епідемічний період (жовтень-листопад).

ПАМ’ЯТАЙТЕ! Що переохолодження організму знижує загальну резистентність організму і сприяє зараженню грипом.
В період зростання захворюваності слід обмежити масові спілкування та тривале перебування в закритих приміщеннях; застосовувати засоби, які стимулюють функції імунної системи: полівітаміни, настої елеутерококу, ехіноцеї пурпурної, лимоннику, імунал; вживати овочі та фрукти, які містять вітамін С (цитрусові, капуста, журавлина (клюква) та інші), цибулю і часник, фітонциди яких згубно діють на віруси.
У випадку захворювання обов’язково звертайтесь до лікаря, не займайтесь самолікуванням!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хотите оставить комментарии но незнаете как? Очень просто!
- нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария".
- Выберите Имя/URL. (никто не любит анонимов).
- Наберите свое имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то что вы хотели и нажмите "Отправить комментарии"! Спасибо!