четвер, 21 січня 2016 р.

Зоряна година Ольги Муженко в бібліотеці

«Моя Батьківщина – то прадідів слава» - зоряна година Ольги Муженко, поетеси із м. Житомира, відбулась в Артвітальні Овруцької центральної бібліотеки ім. А.С.Малишка 18 січня 2015 року. 

Ольга Олексіївна народилася у с. Виступовичі, але у зв’язку із чорнобильськими подіями, мусила переїхати до Житомира. Вірші писала і у дитинстві, але не зберігала. 

Поезія стала частиною її життя з червня 2009 року, коли народився вірш на могилках рідних людей. А далі, думки просилися на папір, і вона ледве встигала їх записувати. Нашу зустріч Ольга Муженко розпочала віршем «Здрастуй, Овруч». Тяжке горе, втрата сина, вибила її із сну. Спати не могла, а тому писала вірші. Народилася у селі, і тема села, є одною з основних  у її творчості. Гуморески, грайливі та ліричні пісні прозвучали на цій зустрічі. 

Присутні мали змогу побачити мультимедійну презентацію про нашу гостю. Щиро вразив рушник, подарований поетесі першою вчителькою на зустрічі випускників, який Ольга Муженко привезла із собою. Він для неї є оберегом. 

Чудові пісні від Валентини Невмержицької та Валентини Мошківської піднімали настрій і додавали святковості у нашій зустрічі. Як завжди радо зустріл і пісні під гітару від Петра Невмержицького. 

Присутній на святі місцевий поет – композитор Віктор Мельниченко пообіцяв, що створить декілька пісень на слова Ольги Муженко, а бібліотеці подарував свою нову збірку. Чудову пісню «Зять і теща» почули  присутні у виконанні тут же створеного тріо. «Пісня про маму» зачепила усіх за душу і відгукнулася відповіддю Марії Козел, яка виконала і свою пісню.

На згадку, директор бібліотеки Сніжана Солтис від колективу бібліотеки та членів клубу «Зорепад» подарувала квіти і подякувала гості за таку теплу зустріч. Усі присутні у мішечок «Бажань» поклали папірці із побажаннями, які наша гостя прочитає вдома. Від Ірини Тюріної – вручили Ангела, зробленого для Ольги Муженко. У відповідь поетеса подарувала бібліотеці свої книги.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хотите оставить комментарии но незнаете как? Очень просто!
- нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария".
- Выберите Имя/URL. (никто не любит анонимов).
- Наберите свое имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то что вы хотели и нажмите "Отправить комментарии"! Спасибо!