середу, 6 листопада 2013 р.

Зустріч в бібліотеці.

Нас усіх об’єднала Україна.
      Національною меншиною вважається фізичний масив (група) людей не корінного етнічного статусу, але яка живе у сучасному для себе етносередовищі. В Україні – це представники всіх націй, крім автохтонів.

      За даними останнього перепису населення (2001 р.), національні (етнічні) меншини в Україні становили 14 млн. чол., або 27.3 % від усіх жителів. Тут живуть представники понад 100 націй. Найчисельнішими з них є росіяни, євреї, білоруси, молдавани, болгари, поляки, угорці, румуни, греки, татари, вірмени, цигани та ін.  Докладніше тут.
         В області офіційно зареєстровано 63 національно-культурних товариства, більшість з яких не забезпечені власним приміщенням. Виключення складає: польська громада.  Докладніше тут.
Гості зустрічі





На території нашого району офіційно не зареєстровано жодної громадської  організації з питань національних меншин України, але люди самі підтримують зв’язки один з одним. 
Україна нас об'єднала.
Нещодавно (5.11.2013 року) в нашій бібліотеці відбулася зустріч за круглим столом «Нас усіх об’єднала Україна». Відвідали нашу бібліотеку представники різних національностей, які проживають в нашому районі.

Гості пропонують свої вироби: хто ляльку - мотанку,  хто пиріжки.
Це – німці, азербайджанці, вірмени, білоруси, росіяни, євреї, татари та українці. В кожного своя доля і своя історія, яку коротко повідали нам гості. На завершення вирішили зустрічатися кожного року на першому тижні листопада. 



Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хотите оставить комментарии но незнаете как? Очень просто!
- нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария".
- Выберите Имя/URL. (никто не любит анонимов).
- Наберите свое имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то что вы хотели и нажмите "Отправить комментарии"! Спасибо!