четвер, 6 жовтня 2016 р.

Як ми святкували іменини Овруча...

    Цього дня все місто, здавалося, особливо відчуло, що в нього свято. Фейєричну атмосферу та гарний настрій для овручан та гостей міста задали організатори свята на центральній площі Свободи: театралізована програма, дефіле вишиванок, марш барабанщиць, парад дитячих візочків та прикрашених авто, святкова хода підприємств і організацій міста (серед них і працівники культури) та масовий флешмоб.


      Різними тематичними локаціями був наповнений і центральний парк. Серед них:
  - виставка народних умільців "Овруч - місто майстрів", зокрема свої роботи презентувала і наша колега - Марія Струтинська - бібліотекар міської бібліотеки;

  - літературний марафон "Триста хвилин з книгою", під час якого працівники центральної районної бібліотеки для дорослих представили літературу про рідне місто та провели вікторину на знання історії та сьогодення Овруча, а учасники літературного гуртка Овруцької гімнізії презентували збірку своїх поезій, видано до 1070-річчя Овруча;

  -   майданчик "Мелодії парку", де  можна було послухати музику у виконанні викладачів та учнів Овруцької дитячої музичної школи та ін. 
      Ще одна фішка на іменинах міста - це дві святковоприбрані арки, любязно виготовлені і прикращені працівниками Овруцької ЦРБ, де можна було зробити фото на память.

       Та ще більш цікавим та насиченим видався фестиваль "Поліська пані Картопелька", який було урочисто започатковано в цей день. Свою "Бібліокорчму "Бараболька" презентували на фестивалі творчий колектив та учасники клубів за інтересами нашої бібліотеки. 



       Яких тільки смаколиків не було представлено на цьому святі ккартоплі! Приємно, що у конкурсі "Картопляні смаколики" в номінації "Стародавня (забута) страва з картоплі" ми презентували картопляну сироводку і зайняли ІІІ місце. за що були нагороджені грамотою від міського голови та цінним подарунком.
      А взагалі, жителі та гості нашого міста під час святкування змогли спробувати випічку та смаколики української кухні, придбати оригінальні та дизайнерські вироби ручної роботи, та весело провести час – усе на  фестивалі «Поліська пані Картопелькка".

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хотите оставить комментарии но незнаете как? Очень просто!
- нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария".
- Выберите Имя/URL. (никто не любит анонимов).
- Наберите свое имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то что вы хотели и нажмите "Отправить комментарии"! Спасибо!