четвер, 27 жовтня 2016 р.

День захисника України — свято не тільки військових

14 жовтня, на Покрову та в День українського козацтва,  українці уже 2-й  рік поспіль відзначають велике державне свято — День захисника України!  Це прекрасна нагода зазирнути в сторінки історії та згадати не лише козаків, але й усіх, хто нині покликаний захищати нашу Батьківщину, і не лише зі зброєю в руках.
День захисника України ніколи не буде традиційним святом з масовими гуляннями та веселими дійствами. Це свято пам'яті про наших гордих предків, які пером і словом, вогнем і мечем виборювали право на незалежність рідної держави; свято вшанування козацької доблесті та звитяги; свято вдячності ветеранам Другої світової, які також воювали за свою землю. І, нарешті, це день усіх героїв сьогодення, які хоробро боронять кордони України від зазіхань північного сусіда-агресора, та усіх тих, хто поклав своє життя на Сході країни в ім'я суверенності та єдності нашої держави.
День захисника України — свято не тільки військових. Це свято нескорених, свідомих громадян, які вболівають за долю нашої країни, день усіх небайдужих, які своєю професійною діяльністю, сумлінною працею, волонтерською роботою забезпечують Україні захист — економічний, гуманітарний, інформаційний.
Цей день обрали не випадково. Споконвіку на свято Покрови наші пращури вшановували воїнів-захисників. Традиція ця дуже давня і походить ще з часів Київської Русі. Козаки вважали Покрову своєю заступницею. Оберігає Пресвята Богородиця і теперішніх оборонців державних кордонів. Вони разом з усією країною прохають у Всевишнього миру для України. З такими молитвами 14 жовтня, у велике православне свято, зверталися  до Господа і священнослужителі та віряни кожного храму.
Напередодні свята в АРТвітальні районної бібліотеки відбулася зустріч з учасниками антитерористичної операції на Сході України та учнями  старших класів четвертої міської школи.

      Бібліотекар відділу обслуговування ЦРБ Любов Омелянчук  підготувала  презентацію для присутніх на заході.
      В ході зустрічі відбувався жвавий діалог, під час якого учасники АТО розповіли про бойові дії на Сході країни та давали болючі відповіді на запитання учнів.
      Виконкомом міської ради було створено Книгу Подяки ветеранам АТО, до заповнення якої після розмови залучилися всі учасники зустрічі. Зараз ця книга знаходиться в АРТвітальні бібліотеки та буде там до 6 грудня – в цей день країна відзначатиме День Збройних сил України.

       Тож, усі хто має що сказати ветеранам АТО, можуть долучитися до написання теплих рядків.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хотите оставить комментарии но незнаете как? Очень просто!
- нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария".
- Выберите Имя/URL. (никто не любит анонимов).
- Наберите свое имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то что вы хотели и нажмите "Отправить комментарии"! Спасибо!