четвер, 6 жовтня 2016 р.

28 вересня Брати Капранови відвідали древній Овруч

        Напередодні Всеукраїнського дня бібліотек, до нас в Овруч, завітали брати Капранови. Зустріч відбулася в артвітальні Овруцької центральної районної бібліотеки для дорослих ім.А.С.Малишка. 
         На вигляд вони дуже серйозні: два великих кремезних брати-близнюки – солідні бороди, насуплені брови… Сказали якусь закомизину, самі при цьому не сміються, а ти сидиш і думаєш – сміятися чи ні? А вони на тебе як подивляться-подивляться суворо… Але ж ні – ти собі смієшся.... Смішити – діло благородне і корисне, але брати Капранови приїхали до Овруча із більш серйозною і конкретною метою – презентувати свою нову книгу «Забудь-річка».


         Сама книга влаштована цікаво й непересічно. В романі герої ведуть родинне історичне розслідування трьох доль, які переплутались і фактично стали долею українця в Другій світовій війні. Назва твору походить від старого язичницького символу – Забудь-річки, що розділяє світ живих і світ мертвих. Саме така річка, на думку авторів, протікає між поколіннями в кожній українській родині.
        Також цікаво розповіли автори і про книгу «Мальована історія Незалежності України».  Задум книги з’явився понад два роки тому, коли син Капранових готувався до ЗНО з історії й звернувся до батьків з питанням: «Як усе це запам’ятати?». «І ми не знайшлися з відповіддю. Бо що таке українська історія? Список князів, потім список гетьманів, потім список письменників, а між ними чорні діри у сотні років, а між ними білі плями на цілі регіони… 
            Два роки працювали над джерелами, створюючи текст, вигадуючи мальовані сюжети, будуючи пантеон героїв». Так з'явилась книга, весь виклад якої базується на фактах, що на них спирається історична наука і які підтверджені першоджерелами; книга, що не містить історичних відкриттів чи екстравагантних модних теорій; книга для дорослих та дітей. Кожен розворот «Історії» розкриває певну епоху й обов’язково містить карту, портрет знакової особи того часу, два комікси, що стисло розповідають якийсь легендарний сюжет або історичний анекдот, та власне текст, що містить близько 3,5 тисяч знаків. У створенні «Мальованої історії Незалежності України» брали участь шість художників з різних куточків України: Юрко Журавель (Рівне), Олександр Бронзов (Чернігів), Олександр Костенко (Дніпропетровськ), Юрій Васін (Вінниця), Олег Коллар (Миколаїв), Роман Барабах (Львів). 

       З під-пера братів Капранових вийшли і інші книги, зокрема:  "Приворотне зілля", "Щоденник моєї секретарки", "Кобзар 2000", "Веселих свят", "розмір має значення", "Закон братів Капранових", "Нові розділи до Кобзаря 2000" та інші.
      


«Ми любимо наших читачів з трьох причин: 
      По-перше, без вас не існує нас. Письменник без читача – все одно що детонатор без гранати – клацає, але не вибухає.
     По-друге, без читача не існує книжки. Непрочитана книжка – це просто стосик задрукованого паперу. І тільки в голові читача вона перетворюється на твір мистецтва.
    По-третє, український читач – найкращий у світі. У цьому ми переконуємося щоразу, коли випадає поспілкуватися. У нас українська книжка – це книжка для людей з особливими потребами – читати українською", – наголошують брати Капранови",- так звернулися до шанувальників своєї творчості  Дмитро та Віталій.
      Брати Капранови подарували бібліотеці  дві свої книги – роман «Забудь-річка» та роман «Щоденник моєї секретарки». У відповідь одержали подарунок: новий фотоальбом з історії Овруча. Виданий до 1070-річчя міста.
        Презентація викликала чималий резонанс. Учасники зустрічі активно спілкувалися з Братами Капрановими, ставили питання, брали автографи, фотографувалися з відомими письменниками!
      Теплий та відкритий прийом  — що ще потрібно авторам книги? Вільних місць, звичайно, в арт вітальні бібліотеки не лишилось, а багатьом його так і не дісталось. Однак це не завадило гостям гарно провести час в теплій компанії  шанувальників сучасної української творчості. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хотите оставить комментарии но незнаете как? Очень просто!
- нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария".
- Выберите Имя/URL. (никто не любит анонимов).
- Наберите свое имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то что вы хотели и нажмите "Отправить комментарии"! Спасибо!