понеділок, 29 лютого 2016 р.

Од вічності до вічності лиш мить, а слово Лесине в віках дзвенить...

Леся Українка… 

Це ніжне і дзвінке ім’я належить до найвеличніших імен нашого народу. Псевдонім Лариси Петрівни Косач твердо і назавжди зафіксований у пам’яті кожного українця, і не тільки українця. Леся Українка підтвердила своїм життям своє призначення дочки Прометея. Адже вона запалила у серцях людей силу духу, добра, самопожертви в ім’я свого народу, вогонь відданості та патріотизму, віру в краще майбуття й іскри того вогню засвітилися в усьому світі.
Тож, 24 лютого 2016 року, вшанувати Лесю Українку зібралися учні Овруцького професійного ліцею. Було проведено літературно – музичну імпрезу «Од вічності до вічності лиш мить, а слово Лесине в віках дзвенить». Бібліотекарі відділу обслуговування та Інтернет – центру розповіли присутнім багато цікавого із життєвого і творчого шляху Лесі. На фоні музики звучала поезія поетеси, а мультимедійна презентація змістовно доповнила розповідь ведучих заходу.
І сьогодні, через роки, через віки, воно, Лесине слово, дзвенить, хвилює душі і піснею лунає по всьому світу. Устами своєї героїні Мавки Леся каже: «Ні, я жива, я буду вічно жити. Я в серці маю те, що не вмирає!»
Пам’ять про талановиту поетесу, її чудові твори залишиться у наших серцях назавжди.


На абонементі до цієї дати оформлена книжкова поличка:


Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хотите оставить комментарии но незнаете как? Очень просто!
- нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария".
- Выберите Имя/URL. (никто не любит анонимов).
- Наберите свое имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то что вы хотели и нажмите "Отправить комментарии"! Спасибо!