неділю, 28 лютого 2016 р.

20 лютого - День Героїв Небесної Сотні

День Героїв Небесної Сотні відзначається в Україні 20 лютого.
Пам'ятний день встановлено указом Президента України Петра Порошенка 11 лютого 2015 року з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності.
«Герої не вмирають, просто йдуть з Майдану в небеса» - віче – реквієм пам’яті загиблих на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській за честь, за волю, за право бути Українцем, і за свою Батьківщину, у мирний час XXI століття.
Небесна сотня – безвинна жертва…
Бандитам не сховатись за хрестом
Отим хрестом, де їхня совість мертва
Зрікається  і серцем і чолом…
 Ось уже минає друга річниця від тих трагічних і героїчних подій на Майдані. Протягом січня-лютого 2014 року відійшли у вічність найкращі люди України, люди високого духу. Україна оплакує своїх героїв. Пролита кров зобов’язує кожного усвідомити відповідальність за долю країни, за її майбутнє. Очевидець подій С. В. Комаревич поділився спогадами про той час. 

Учасники гуртка журналістики при ЦДЮТ під керівництвом Н.Калініної  поставили сценку по темі заходу. 

Була доречною пісня «Ангели Майдану» у виконанні С.Кондрашова. 
Провели захід бібліотекарі абонементу В.Жила та Л.Омелянчук.


Найпомітніші події історії України залишають свій слід і в літературі. Вже побачили світ і книги про події на Майдані: О.Забужко «Літопис самовидців: дев’ять місяців українського спротиву»,  А. Мухарський «Майдан. (Р)Еволюція духу», О.Виноградов «Слово Майдану», «Борітеся – поборете! Поетика революції» та багато інших. На заході було презентовано поему «Зборів» Святослава Васильчука,  очевидця  та активного учасника подій на Майдані Незалежності, людину, яка 15 років підряд очолює Житомирське товариство «Просвіта».

Поділилися своїми спогадами про минулі події і овруцькі волонтери Я.Грищук та О.Можаровський.


Увесь віче – реквієм супроводжувався мультимедійною презентацією підготовленою бібліотекарем Інтернет – центру Н.Вознюк за матеріалами взятими з інтернету.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хотите оставить комментарии но незнаете как? Очень просто!
- нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария".
- Выберите Имя/URL. (никто не любит анонимов).
- Наберите свое имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то что вы хотели и нажмите "Отправить комментарии"! Спасибо!