четвер, 27 лютого 2014 р.

Величне слово Кобзаря

 

    
     Поетичне слово великого Кобзаря завжди було для України і предметом гордості за власну культуру, за власний народ, і потужним джерелом творчого натхнення, духовного розвитку – тим каталізатором, що здатен перетворити звичайну людину на митця і патріота України.
       24 лютого в читальному залі бібліотеки зібралися шанувальники  поезії великого Тараса Шевченка- людини, генієм якої наше рідне українське слово було вознесено на олімп недосяжної високості і слави. Зібралися в рамках І відбіркового туру Всеукраїнського конкурсу читців ім. Т.Г.Шевченка.


      Приємно, що серед учасників конкурсу було багато учнівської молоді. Тож організатори конкурсу впевнені, що яку б професію не обрали в подальшому, енергія шевченківських творів надихатиме їх на творчість і сприятиме успіху у житті.
       Від імені журі учасників конкурсу, а їх було понад 50, привітала голова журі – директор Овруцької центральної районної бібліотеки ім. А.С.Малишка Сніжана Солтис, яка відмітила, що Всеукраїнський відкритий конкурс читців ім. Т.Г.Шевченка – це велика історія шани мудрого слова Великого Кобзаря.
      В конкурсі взяли участь читці з усіх міських шкіл, гімназії, ПТУ №35 та шкіл району, зокрема: Шоломківської, Бондарівської, Великохайчанської, Гладковицької, Раківщинської, Лучанківської, Хлуплянської, Великочер-нігівської, Першотравневої, Кирданівської, Піщаницької, Словечанської. Всі учасники відзначені дипломами.
Жеребкування конкурсантів
      Конкурс відкрив нові талановиті імена, адже наша Овруцька земля завжди була багата талантами. Переможців конкурсу визначили у двох номінаціях: учнівська молодь (9-11 клас) та аматори художньої самодіяльності.
Прохоренко Катерина та Мініч Марина (грає на скрипці)
Торгонська Аліна та Товкач Аліна (переможці конкурсу)
      В першій номінації нагороди отримали Торгонська Аліна (Овруцька гімназія), Прохоренко Катерина (Овруцька гімназія) та Товкач Аліна (вихованка гуртка «Основи журналістики» Овруцької ЦДЮТ). В їх виконанні прозвучали уривок з поезії «Петрусь» Т.Г.Шевченка,  власний вірш «Шевченкові», поезія Т.Г.Шевченка «На розпутті кобзар сидить…».
Гавриловська Сніжана (переможниця конкурсу)
     В номінації «Аматори художньої самодіяльності» перемогу отримала Гавриловська Сніжана – художній керівник Хлуплянського СБК, яка виконала композицію за творами великого Кобзаря.
     Хочеться відмітити, що у ході конкурсу поезія Т.Г.Шевченка звучала навіть на німецькій мові – це «Заповіт» у виконанні Невмержицької Олени учениці 9 класу Лучанківської ЗОШ .
     Сьогодні, коли українська культура переживає нелегкі часи, конкурс читців надає можливість таланту знайти крила свого натхнення, створює умови для набуття читцями майстерності і досвіду, допомагає нести істину, добро і красу в життя.
      
Гості заходу
      
Учасники заходу

Солтис С.М., директор ЦРБ
УЧАСНИКИ ЗАХОДУ: 



Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хотите оставить комментарии но незнаете как? Очень просто!
- нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария".
- Выберите Имя/URL. (никто не любит анонимов).
- Наберите свое имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то что вы хотели и нажмите "Отправить комментарии"! Спасибо!