вівторок, 9 квітня 2019 р.

Зустріч з поетичним словом

«Два берега любові» - поетичний діалог сестер Лісовських: Валентини Краснікової та Лілії Бех.

Вони разом в житті.
Вони разом і в слові,
Як береги ріки -
Два берега любові.

Народилися у Малині на чарівних берегах р. Ірші. З дитинства вбирали милозвучну мову неньки, пересипану народними перлами – приказками та прислів'ями, які сіялися і проростали в серці добірними зернами, замішаними на татових піснях. Рано відчули і зрозуміли силу слова, пройнялися шаною до нього.
        Не зупинити думки злет
        Вона в душі кипить, вирує.
        Давно живе у них поет,
        Бо серце пише і римує.
 Скрізь по життю разом і в слові, і ділі. Закінчили Коростишівське педучилище, а потім філфак Київського університету ім.. Т.Шевченка. Разом вчителювали, одружилися, виростили дітей.
   Лілія Бех працювала в міській раді, пізніше головним редактором газети «Іскоростень» та «Нова доба».  Написала «Гімн» м. Коростень.У 2008році вийшла збірка «Жінка з осені», а у 2016 році – друга збірочка «До дна не спита чаша гіркоти», яка стала книгою року. У 2018 році Лілія стала членом Національної спілки письменників України.
   Валентина Краснікова залишилась працювати у школі і заслужила всі звання, які тільки доступні нашим скромним, терпеливим, ніжним і люблячим вчителям, що ведуть нас по життю. Написала «Гімн» школи де працює. У 2008 році, за сприяння сестри Лілія, вийшла збірочка Валентини «З любов’ю в серці». Трішки пізніше з’явилася збірочка психологічних новел «З добром для добра». 



Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хотите оставить комментарии но незнаете как? Очень просто!
- нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария".
- Выберите Имя/URL. (никто не любит анонимов).
- Наберите свое имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то что вы хотели и нажмите "Отправить комментарии"! Спасибо!