середу, 15 червня 2016 р.

Виставка в АРТвітальні.

Відкрита сімейна виставка родини Левченко -  Тростенюк в АРТвітальні Овруцької ЦРБ для дорослих ім. А.С.Малишка.

     Виставка була створена за ініціативи Катерини Левченко, творчої дівчинки, яка закінчила 9 клас Овруцької ЗОШ №1. З дитинства Катерина захопилювалася малюванням і це захоплення привело її у дитячу художню школу. Талановита, неординарна натура відразу привернула увагу викладачів. Зі слів Бирковської А.О. – це диво-дитина, а її улюблена тема – коні – стала її візитівкою. Її картини світлі, чисті та відкриті. Дивує гармонія кольору. Левчук А.В. відмітила, що саме вона порадила Катерині зробити виставку, яка стала б початком творчого успіху. Кравчук Ю.П. розповів, що всі завдання, які ставились на уроках композиції та ритму – у Катерини завжди в результаті були коні.
     Та не лише захоплення малюванням має ця дитина. ДХШ вона закінчила 4 роки тому, а нині захопилася освоєнням нової техніки – картини із соломки, а для цього відвідує Малу академію мистецтв і ремесел, яку очолює Заслужений художник України  М.Климович.
А дома Катерина звичайна дитина, яку люблять  мама,  бабуся, а дідусь виконує усі забаганки внучки.
    Галина Володимирівна Тростенюк (бабуся Катерини) майстриня вишивки. Її роботи відрізняються за підбором кольорів та сюжетним оформленням. Вишивати почала ще в дитинстві. Сама малювала узори і вишивала рушники, подзорніки( простиня, що виглядала з під покривала) – гладдю. Збереглася і перша її вишита картина «Лебеді на ставку». Згодом перейшла до вишивки хрестиком, створюючи унікальні рушники.
     Присутні гості зачаровано слухали ці розповіді і дивувалися, коли і Катруся і Галина Володимирівна устигають все робити? Адже і в школі Катерина учиться на відмінно, а ще і відвідує клас гри на гітарі.
     А у Галини Володимирівни і дім, і город, і улюблена вишивка. На районному рушнику, що вишивався до 20-ти річчя Незалежності України, центральна частина – собор св. Василія -  то робота Галини Тростенюк, яку вона вишила за ескізами двох наших художників: М.Товкача та В. Невмержицького.
     Багато теплих слів на свою адресу почули Катерина Левченко та Галина Тростенюк. Отримали вони і наші подарунки: Катерині – Ангелочок, який створила голова хобі-клубу «Валентинка» І.Тюріна, а Галині Тростенюк – набір ниток для вишивання у чарівній шкатулці від голови клубу «Первоцвіт» Надії Коваль.
     Чудову пісню для усіх присутніх та родини Левченко – Тростенюк виконала солістка хору ветеранів «Гомін» - Валентина Мошківська.


1 коментар:

Ви хотите оставить комментарии но незнаете как? Очень просто!
- нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария".
- Выберите Имя/URL. (никто не любит анонимов).
- Наберите свое имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то что вы хотели и нажмите "Отправить комментарии"! Спасибо!