понеділок, 5 жовтня 2015 р.

Досвід колег

БІБЛІОТЕКА В.ХАЙЧАНСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ ГРОМАДИ: ПОТЕНЦІАЛ РОЗВИТКУ

   Сільська бібліотека була  залишається острівцем збереження національної культури, народних традицій і звичаїв, історії свого села. Вона є територією духовності знань, помічником в освіті, професійному становленні, організації дозвілля. На жаль, переважна більшість сільських бібліотек не можуть похвалитися сьогодні великим набором послуг для своїх користувачів. Але, все ж таки, багато що залежить від особистості бібліотечного фахівця, його бажання працювати творчо, змінити роботу бібліотеки на краще; долучити до цього процесу владу, спонсорів, читачів бібліотеки та мешканців села. Серед таких фахівців – Галина Кобилинська – завідувачка В.Хайчанською сільською бібліотекою.

Завідувачка В.Хайчанською сільською бібліотекою Галина Кобилинська

В 2014 році бібліотека с.В.Хайча виграла конкурс проектів Української бібліотечної асоціації (УБА) «Бібліотека – громада:відкритий простір, що проводився за фінансової підтримки Фонду «Монсанто» і була обладнана комп'ютерною та офісною технікою, а читачі бібліотеки отримали безкоштовний доступ до Інтернету за підтримки Великохайчанської сільської ради.
     Пані Галина на базі головного тренінгового центру для бібліотекарів УБА (м.Київ)пройшла два модулі тренінгових занять з удосконалення комп'ютерної грамотності. 
     У січні 2015р. бібліотека отримала комплект з 52-х книг (сільськогосподарська, економічна, довідкова, художня і дитяча література), 13 друкованих та 14 електронних періодичних видань, що дозволить суттєво покращити інформаційно-бібліотечне обслуговування користувачів . Доступ до електронної періодики є абсолютно новим сервісом не лише для цієї сільської, але й для районної бібліотеки.
       Нині  в сільській бібліотеці Великої Хайчі понад 500 користувачів, а до їхніх послуг більше 7 тисяч книг найрізноманітнішої тематики. Книжковий фонд розкритий за допомогою цікавих книжкових виставок.

Тепер у бібліотеці с.В.Хайча кожен член громади може отримати такі сучасні послуги як:
     - безкоштовний інтернет (доступ до важливих ресурсів та інформації);
      - інтерактивне навчання (інформація та підготовка до вступу у кращі ВНЗ України, навчання та самоосвіта);
       - розвиток бізнесу та сільського господ-дарства (інформація про інновації та розробки);
       - онлайн-платежі (купівля квитків, банківські операції, замовлення товарів через Інтернет);

      - хобі і дозвілля (участь у конкурсах та майстер-класах, ігри та соціальні мережі);
      - skype-зв'язок (безкоштовне спілкування з рідними та близькими в режимі онлайн
).

       На початку липня УБА привітала Великохайчанську сільську бібліотеку  з хорошими результатами роботи у проекті УБА "Бібліотека-громада: відкритий простір" за фінансової підтримки фонду Монсанто і повідомили про приємний бонус, а саме: цифровий фотоапарат з карткою пам'яті 8 Гб та проектор на загальну суму 15 тис. гривень.
      Нещодавно, для представлення результатів роботи бібліотеки УБА запросила бібліотекаря Великохайчанської сільської бібліотеки Кобилинську Г.М. та Великохайчанського сільського голову Божка С.М  на Форум "Бібліотека-громада: відкритий простір", де вона, як краща бібліотека представила свої результати роботи, обмінялася досвідом з колегами. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хотите оставить комментарии но незнаете как? Очень просто!
- нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария".
- Выберите Имя/URL. (никто не любит анонимов).
- Наберите свое имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то что вы хотели и нажмите "Отправить комментарии"! Спасибо!