вівторок, 23 червня 2015 р.

Пам'ятаймо...

22 червня - День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

22 червня 1941 року - одна з найтрагічніших сторінок в історії України. У цей день розпочалася найжахливіша війна в історії нашого народу, яка забрала життя кожного п’ятого співвітчизника.
     Найжорстокіша та найкривавіша війна в історії людства, що забрала десятки мільйонів життів, тривала 1418 днів. Щодня гинуло близько 14104 людей. Кожну годину — 588, кожну хвилину — 10 людей. Жахлива арифметика...
     «...З метою всенародного вшанування пам’яті синів і дочок українського народу, полеглих під час Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, їх подвигу та жертовності ... на підтримку ініціативи громадських організацій ветеранів війни, праці, Збройних Сил і жертв нацистських переслідувань...» згідно з Указом Президента України «Про День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні» від 17 листопада 2000 р. №1245/2000 день 22 червня відзначається в нашій країні як День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні.
 У цей день ми віддаємо данину пам’яті тим, хто, відстоюючи свободу Батьківщини, загинув на фронтах Великої Вітчизняної війни, низько вклоняємося усім, хто наближав переможний травень 1945 року.

До цієї дати в читальному залі Овруцької ЦРБ ім. А.Малишка підготовлена книжкова виставка пам’яті «Стала пам'ять обеліском». 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хотите оставить комментарии но незнаете как? Очень просто!
- нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария".
- Выберите Имя/URL. (никто не любит анонимов).
- Наберите свое имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то что вы хотели и нажмите "Отправить комментарии"! Спасибо!