четвер, 9 лютого 2017 р.

Овруцька центральна районна бібліотека для дорослих ім. А.С.Малишка та центр безоплатної правової допомоги інформують!

5 січня 2017 року внесені зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» в частині розширення кола осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.   
Насамперед – це внутрішньо переміщені особи та особи, які претендують на отримання такого статусу, а також особи, які претендують на отримання статусу ветерана війни, у тому числі учасника бойових дій. Крім того, безоплатна вторинна правова допомога ветеранам війни, у тому числі учасникам бойових дій, іншим особам, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», надаватиметься не лише з питань їх соціального захисту, як це було дотепер, а з будь-яких питань.
Також суттєво підвищується поріг малозабезпеченості для отримання доступу до безоплатної вторинної правової допомоги:
-         по-перше, враховуватиметься середньомісячний дохід особи, а не середньомісячний сукупний дохід сім’ї, як це було дотепер;
-         по-друге, особа матиме право, якщо її дохід не перевищує двох прожиткових мінімумів;
-         по-третє, інвалід матиме право, якщо отримує пенсію або соціальну допомогу у розмірі, що не перевищує двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб (а не якщо цей розмір є меншим двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб, як це було дотепер).
Якщо у Вас виникла необхідність у правовій допомозі, Ви можете прийти в бюро, зателефонувати у місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги або ж зателефонувати на єдиний номер правової допомоги 0-800-213-103, який працює цілодобово.

 

Коростенський місцевий центр з надання БВПД:     м.Коростень, вул.Сосновського, 28-Г тел.: (04142) 5-09-45, 5-09-49; е-mail:  korosten.zhytomyr@legalaid.gov.ua


Овруцьке бюро правової допомоги:     м.Овруч, вул.Героїв Майдану, 1/21; тел.4-51-55;  

 e-mail: ovruchske@legalaid.zt.ua.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хотите оставить комментарии но незнаете как? Очень просто!
- нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария".
- Выберите Имя/URL. (никто не любит анонимов).
- Наберите свое имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то что вы хотели и нажмите "Отправить комментарии"! Спасибо!