вівторок, 22 листопада 2016 р.

73 річниця звільнення України від нацистів...

Друга світова війна давно стала історією. І в безсмертному літописі цієї всенародної боротьби з німецьким нацизмом визволення нашого рідного міста Овруч – це тільки одна з його сторінок. Тож, 17 листопада, традиційно в артвітальні Овруцької ЦРБ зібралась громадськість міста, щоб вшанувати пам΄ять про тих, хто загинув на цій війні і висловити слова вдячності тим, хто дожив до сьогоднішнього дня. Привітати ветеранів-визволителів прийшов міський голова Іван Коруд.
Виступ міського голови Івана Коруда
Дуже мало залишилося свідків тих вогненних років, про які нагадують сточені іржею патрони і снаряди, солдатські медальйони, пожовклі фронтові фотографії. А ще спогади, окопні листи – трикутники, у кожному з яких нелегка доля людини. На  святі були присутні сивочолі ветерани тієї жорстокої війни.

Ветерани Другої світової війни Петро Васянович та Іван Сичевський
Виступ Петра Йосиповича Васяновича
Вручення грамот ветеранам від міської ради.
        Солдатський подвиг в роки Другої світової війни в пам’яті поколінь буде жити вічно. Солдатська пам'ять – це той голос історії, який ми повинні слухати щодня для усіх поколінь, як голос правди про війну.
Виступ директора музею історії Овруччини Ярослава Чіпака
Пам'ять народу – глибока, незмовкна, довічна. Її не викреслити із часу, із життя – бо то пам'ять світу білого…Людська пам'ять пересвідчується в часі, звіряє себе, тривожить. Пам’ятаймо в імя того, щоб подібне ніколи не повторилось...

Читає вірш Сніжана Гавриловська
Одним з найскладніших і найтрагічніших періодів в історії України є Друга світова війна. Свідків тих подій залишається все менше і менше. Тому сьогодні ми повинні пам’ятати тих, хто ціною власного життя відстояв наше споконвічне право на свободу. Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять про тих, хто не повернувся з далеких воєнних років.
Спасибі, солдати, за подвиг століть,
Якому нема і не буде ціни.
За право і щастя любити і жить
І сіяти жито на мирні лани!

Хай доля буде світла і ласкава,
Хай щастя буде справжнім і рясним.
Земля щоб гарні квіти дарувала,
А небо було мирним і ясним!


Ця зустріч в центральній районній бібліотеці ім. А.С.Малишка стала завершальною в  краєзнавчому марафоні «Пізнай своє місто», який проходив в межах проекту «Центр освіти дорослих як платформа розвитку місцевої громади», що виконується Житомирською обласною молодіжною громадською організацією «Паритет» в рамках проекту Замінимо мури відчиненими вікнами», за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хотите оставить комментарии но незнаете как? Очень просто!
- нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария".
- Выберите Имя/URL. (никто не любит анонимов).
- Наберите свое имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то что вы хотели и нажмите "Отправить комментарии"! Спасибо!