середу, 18 листопада 2015 р.

Лікування та реабілітація учасників АТО

У Житомирській області учасники антитерористичної операції мають можливість безкоштовно пройти санаторно-курортне лікування, лікування зубів та зубопротезування.

 Органи праці та соціального захисту населення області забезпечують учасників бойових дій та інвалідів війни з числа учасників антитерористичної операції безоплатними санаторно-курортними путівками.
Для отримання путівки в цьому році необхідно звернутися до управління праці та соціального захисту населення і подати наступні документи: заяву; медичну довідку лікувальної установи за формою № 070/о; копію посвідчення учасника бойових дій або інваліда війни; документ, що підтверджує безпосереднє залучення до виконання завдань антитерористичної операції в районах їх проведення.
Звертатися потрібно до управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрацій та виконавчих органів міських рад за місцем реєстрації або фактичним місцем проживання відповідно до довідки про взяття на облік (для осіб, які переселилися з тимчасово окупованої території).
Безкоштовними путівками на санаторно-курортне лікування забезпечуються:
—  інваліди війни з числа учасників антитерористичної операції;
—  учасники бойових дій під час проведення антитерористичної операції.
Для забезпечення санаторно-курортного лікування учасників бойових дій та інвалідів війни з числа учасників АТО в Житомирській області є путівки в різні санаторно-курортні заклади, зокрема:
«Карпатські зорі» (Львівська обл., Дрогобицький район, с. Модричі) за профілем захворювання органів травлення;
«Конча Заспа» (м. Київ, Столичне шосе, 27 км) — кістково-м'язові захворювання;
«Орізонт» (Одеська обл., м. Білгород-Дністровський, смт Сергіївка) — із різних профілів захворювань: травлення, кістково-м’язові, кровообіг, урологія;
«Феофанія» (м. Київ, Голосіївський район, вул. Академіка Лебедєва, 27) — захворювання органів травлення та кістково-м’язової системи;
«Лермонтовський» (м. Одеса, пров. Лермонтовський, 2) з різних захворювань.
Крім того, учасники антитерористичної операції можуть пройти психологічну реабілітацію у 4-ох закладах: «Орізонт» (Одеська обл.); «Феофанія» (м. Київ); «Березівські мінеральні води» (Харківська обл.); «Остреч» (Чернігівська обл.). За путівками до цих закладів також потрібно звертатися до управлінь соціального захисту. Необхідно мати копію посвідчення учасника бойових дій або інваліда війни та документ, що підтверджує безпосереднє залучення до виконання завдань антитерористичної операції. Медична довідка за формою №070/о не потрібна.
Додаткову інформацію про санаторно-курортне лікування можна отримати за тел.: (0412) 24- 08-46.
Також учасники АТО можуть пройти безкоштовне лікування зубів та зубопротезування в районних медичних установах та у місті Житомирі. Задля отримання такої послуги та інформації про неї можна звернутися безпосередньо до медичних установ або до Центру допомоги учасникам АТО у м. Житомирі.
За детальною інформацією про пільги для учасників АТО та членів їх сімей можна звертатися до місцевих управлінь соціального захисту або до Центру допомоги учасникам АТО за адресою: м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 1, каб. 101. Тел. для довідок: (0412)47-50-06.

(За повідомленням управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації).

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хотите оставить комментарии но незнаете как? Очень просто!
- нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария".
- Выберите Имя/URL. (никто не любит анонимов).
- Наберите свое имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то что вы хотели и нажмите "Отправить комментарии"! Спасибо!