середу, 21 жовтня 2015 р.

У Коростені відбувся Всеукраїнський літературно-мистецький фестиваль «Просто на Покрову»


Ось уже 15 років поспіль у місті Коростені у прекрасну осінню пору напередодні святої Покрови проходить свято українського слова та української душі - щорічний всеукраїнський фестиваль сучасної української літератури «Просто на Покрову». Свято цього року проходило 10 жовтня в оновленому Палаці культури ім. Т.Шевченка. Овруччину представляв поетичний клуб «Зорепад», що діє при центральній районній бібліотеці ім. А.Малишка. А саме: Ольга Деркач, Тамара Корнійчук, Петро Нермержицький, Костя Профончик, Олександр Куліш та Марія Струтинська. Також презентували колекцію хранительки родового вогнища із села Велика Фосня Валентини Федорівни Галкіної (Кравчук). Вона представила речі зібрані на території Великофоснянської сільської ради та особисті старовинні речі. Також вона почала збирати слова, що використовувались раніше, а тепер втратили своє значення.
ФОТОЗВІТ:







ДОВІДКА:
«Просто на Покрову» — щорічний всеукраїнський фестиваль сучасної української літератури, який проходить в Коростені Житомирської області у третю суботу жовтня. Щороку друком виходить однойменний літературно-мистецький альманах.
Мета фестивалю — пропаганда сучасної української літератури, залучення до написання творів молоді та обмін думками.
Фестиваль проводиться під патронатом Національної спілки письменників України, письменника Віктора Васильчука і Коростенської райдержадміністрації та Коростенської райради Коростеня, та складається із двох частин: конкурсної, яка проходить заочно, аби відібрати для виступів на фестивалі найкращі з надісланих творів, оптимізувати час виступів; і заключної, яка триває один день і на якій автори, чиї твори журі відібрало для виступів, читають свої твори зі сцени самі або запрошують для цього акторів. Обов'язковою є особиста присутність авторів на заключній частині фестивалю і їх поява на сцені.Під час фестивалю відвівдується музей-хата Василя Юхимовича у с. Сингаї, а також вручається премія імені В. Юхимовича, фундатором якої є письменник В. Васильчук.

2 коментарі:

  1. Оксана Геращенко23 жовтня 2015 р. о 13:58

    Вітаю славетний Овруч! На Покрівському святі мала за честь і насолоду споглядати-слухати-милуватися "Зорепадом". Хочу запропонувати окремим членам літстудії співпрацю з дитячим часописом Житомирщини, але не маю зв*язку зі студією. Шкода, але надана електронна адреса пані Марії Струпинської не є вірною, а я ж наобіцяла їй матеріалів. Коли є можливість - уклінно прошу допомогти налагодити контакт. З повагою О.Геращенко. Коростень.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Щиро дякуємо за приємні слова на адресу нашого "Зорепаду".
      Можу запропонувати Вам надіслати матеріали на нашу ел.адресу. Вона знаходиться на головній сторінці блогу (з права). Вся інформація буде передана пані Марії. Пізніше ми допоможемо їй у створенні іншої ел.адреси. Дякуємо.

      Видалити

Ви хотите оставить комментарии но незнаете как? Очень просто!
- нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария".
- Выберите Имя/URL. (никто не любит анонимов).
- Наберите свое имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то что вы хотели и нажмите "Отправить комментарии"! Спасибо!