вівторок, 31 грудня 2013 р.

До 70-ї річниці визволення Овруча від німецько – фашистських загарбників.



     14 листопада в приміщенні центральної районної бібліотеки  ім. А.С.Малишка з нагоди 70-річчя визволення Овруча відбувся вечір спогадів «Тих днів у пам'яті не стерти і сьогодні». На зустріч були запрошені ветерани Великої Вітчизняної війни, серед них Васяновч , який поділився з присутніми своїми спогадами про ті грізні воєнні роки. Серед гостей зустрічі були голови районної та міської ветеранських організацій В.М.Дергунова та Л.М.Білоусенко,  історик-краєзнавець Сергій Дмитрович Бондаренко, який розкрив сторінку історії визволення нашого міста. Цікавою була і розповідь наукового співробітника  Словечанського музею партизанської Слави  Кички Тамари Адамівни. Вона повідала присутнім про роботу музею по збереженню для нащадків цінних реліквій воєнних років та познайомила з деякими з них.
    На завершення заходу всіх присутніх пригостили солдатською кашею та ветеранам налили «Наркомівські сто грам».  

Місто визволяли партизани
    ДО ВАС моє слово, Жителі древнього Овруча. Хочу нагадати вам той листопадовий ранок, коли у місто увійшли партизани і вигнали з нього гітлерівців. Сьогодні у світлий і радісний день нашого свята разом з вами я з великою гордістю згадую своїх друзів по боротьбі, партизанів з’єднання Героя Радянського Союзу генерал-майора 0. М. Сабурова — комуністів Миколу Мартим’янова. Василя Курочкіиа, комсомольців Василя Волчка, Степана Павленюка і Олександра Бивалова.
Партизани входять в місто

   Люди безприкладної мужності і відваги. Таких у нашому з’єднанні були сотні. Це ж завдяки їм у глибокому тилу ворога ми могли чинити йому відчутну шкоду: висаджували у повітря мости й залізничні колії, робили наскоки па ворожі гарнізони. За час своїх дій диверсійні групи загону пустили під укіс 383 ворожих ешелони.
І. БОРОДАЧОВ,
 колишній начальник штабу партизанського
 з’єднання генерал-майора Сабурова.
   
Якщо Ви бажаєте ознайомитись з цією інформацією детальніше 
завітайте на ЦІ САЙТИ.









Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хотите оставить комментарии но незнаете как? Очень просто!
- нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария".
- Выберите Имя/URL. (никто не любит анонимов).
- Наберите свое имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то что вы хотели и нажмите "Отправить комментарии"! Спасибо!