четвер, 12 березня 2020 р.

Бенефіс українського вбрання

      Година краєзнавства "Бенефіс українського вбрання" відбулася з членами гуртка "Берегиня" (керівник М.П. Басюк) ЗОШ №3.


   Формування українського народного одягу, цього яскравого й самобутнього культурного явища, відбувалося протягом багатьох століть. Кожна епоха накладала відбиток на традиційне вбрання, і можна з упевненістю стверджувати, що особливості костюма являють собою одне з важливих джерел вивчення етнічної історії населення України, його соціальної структури, естетичних поглядів та уявлень.
   Якщо пісня - душа народу, а танок - характер, то народний одяг - це його зовнішність, приваблива і яскрава, вишукана і вибаглива. Характерною рисою як буденного, так і святкового, обрядового українського одягу є його надзвичайна мальовничість, барвистість. Окремі деталі, як-то головні убори, взуття, прикраси просто дивовижні і викликають захоплення у всього світу. 
   Український національний одяг нашого поліського краю має сталі характеристичні прикмети: нечисельність частин убрання, простота крою, перевага білого кольору, спокійні барви прикрас та відсутність зайвої оздоби - збереження почуття міри.
   Про це якраз і говорила бібліотекар читальної зали Овруцької центральної бібліотеки Т.Я.Пушанко коли проводила перегляд книг "Український народний одяг".
Присутні мали змогу переглядати відео по темі зустрічі.






Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хотите оставить комментарии но незнаете как? Очень просто!
- нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария".
- Выберите Имя/URL. (никто не любит анонимов).
- Наберите свое имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то что вы хотели и нажмите "Отправить комментарии"! Спасибо!