середу, 10 січня 2018 р.

"Лялькова феєрія" - авторська виставка І. Тюріної.

В Артвітальні проходить виставка авторської ляльки. Свої шедеври презентувала талановита майстриня Ірина Тюріна. Ряд ляльок - мотанок захопили відвідувачів своєю надзвичайністю і способом її виготовлення.
Ляльки існували з давнини і є взірцем внутрішньої краси, образної переконливості, водночас і буттєво - образної символіки, пов'язаної з українським традиційним поглядом на жінку, на материнство і продовження роду, певне коло ляльок можна віднести до обрядових ( з хрестиком замість рис обличчя ).На виставці представлено кілька тематичних напрямків. Українську міфологію символізують ляльки - духи природи. Українське жіноцтво втілено у різноманітних образах - дівчини, матері, господарки, бабусі, яскравим додатком є тема кохання. 









   Майстриня у ляльках втілює і героїнь сучасного життя, і власні фантазії. Авторка розповіла багато цікавого про ляльку, зібрала цікавий матеріал, яким і поділилася. Вона бачить своє завдання в пропагуванні ляльки - мотанки, як носія української історії і культури, народних традицій. 
  Ляльки Ірини Павлівни Тюріної є прикладом творчого підходу, прагненням поділитися думками і мріями в оригінальних образах.
Саме тому, на презентацію виставки завітала голова Обласної
мистецько - культурної спілки народних майстрів "Мистецьке Полісся" А. Івченко, яка вручила І. Тюріній звання майстра народної творчості. 
  Хто має бажання запрошуємо відвідати цю цікаву виставку, яка представлена в нашій бібліотеці та буде діяти до кінця місяця.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хотите оставить комментарии но незнаете как? Очень просто!
- нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария".
- Выберите Имя/URL. (никто не любит анонимов).
- Наберите свое имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то что вы хотели и нажмите "Отправить комментарии"! Спасибо!